FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U NUKLEARCI KRŠKO SAMO 80 HRVATA

LJUBLJANA, 7. rujna 2004. (Hina) - U nuklearci Krško, čiji je50-postotni suvlasnik Hrvatska elektro-privreda (HEP), od oko 600zaposlenih samo je osamdesetak hrvatskih državljana, a većeg dodatnogzapošljavanja hrvatskih stručnjaka neće biti, izjavio je za "Delo" odutorka direktor nuklearke Stane Rožman.
LJUBLJANA, 7. rujna 2004. (Hina) - U nuklearci Krško, čiji je 50-postotni suvlasnik Hrvatska elektro-privreda (HEP), od oko 600 zaposlenih samo je osamdesetak hrvatskih državljana, a većeg dodatnog zapošljavanja hrvatskih stručnjaka neće biti, izjavio je za "Delo" od utorka direktor nuklearke Stane Rožman.

"Međudržavnim sporazumom o nuklearci predviđeno je da uprava napravi tzv. listu slobodnog zapošljavanja i da se natječaji objave u slovenskom i hrvatskom tisku, ali nikako nije riječ o paritetu u zapošljavanju", rekao je Rožman.

Dodao je da će u pregovorima hrvatska i slovenska strana trebati definirati stručna radna mjesta koja će biti na raspolaganju i za hrvatske državljane, no da paritet u zapošljavanju nije predviđen.

Nuklearka Krško dugoročno namjerava smanjiti broj zaposlenih na 500, a broj zaposlenih u sličnim nuklearnim centralama na zapadu još je manji - oko 400.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙