FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA JMZV-U 1750 IZLAGAČA IZ 40 ZEMALJA

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Na jubilarnom 80. Jesenskommeđunarodnom Zagrebačkom velesajmu (JMZV), od 14. do 19. rujna, svojeproizvode i usluge predstavit će 1.750 izlagača iz 40 zemalja naizložbenoj površini od 96.500 metara četvornih, a ovogodišnja zemljapartner je Ruska Federacija, objavljeno je na današnjoj najavnojkonferenciji JMZV-a.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Na jubilarnom 80. Jesenskom međunarodnom Zagrebačkom velesajmu (JMZV), od 14. do 19. rujna, svoje proizvode i usluge predstavit će 1.750 izlagača iz 40 zemalja na izložbenoj površini od 96.500 metara četvornih, a ovogodišnja zemlja partner je Ruska Federacija, objavljeno je na današnjoj najavnoj konferenciji JMZV-a.

Ovogodišnji JMZV, otvorit će, kako je najavljeno, predsjednik Republike Stjepan Mesić.

JMZV ove godine čine tematske cjeline Energetika, Zaštita okoliša i komunalna oprema, Promet i logistika, Graditeljstvo-sanitarije-elektroindustrija, Strojarska i metalna industrija, Prehrana i poljoprivreda, Eko-etno-Hrvatska, Hotelska i ugostiteljska oprema, Modernpak, Tekstil-koža-obuća, Široka potrošnja te Izložba inovacija - ARCA.

Nova tematska cjelina, uvedena ove godine prvi put, je Zašitita okoliša i komunalna oprema u sklopu koje će se predstaviti vodeći svjetski proizvođači i ponuđači opreme za gospodarenje otpadom i vodama, zaštitom tla i zraka, te komunalnim vozilima i opremom.

Ove je godine zemlja partner na jesenskoj priredbi ZV-a Ruska Federacija. Očekuje se da će se na Danu Rusije održati poslovni susreti u programu zemlje partnera koji će okupiti oko 350 gospodarstvenika iz obje zemlje s područja poljoprivrede, prehrambene i ambalažne industrije, graditeljstva, hotelijerstva i turizma, nafte i plina, metalurgije i tekstilna industrija.

Savjetnik u ruskom veleposlanstvu u Zagrebu Igor Aržaev kazao je da je lani ukupna robna razmjena Rusije i Hrvatske bila 752 milijuna dolara, od čega je Hrvatska u Rusiju izvezla robe vrijedne 73 milijuna dolara. Iz rusije je Hrvatska najviše uvozila sirovine i to naftu, plin, željezo i obojeni metal, dok je Rusija uvozila najviše telekomunikacije, na koje otpada jedna trećina od ukupnog izvoza, te lijekove. To ne zadovoljava mogućnosti obje zemlje, a najveći je problem nedostatak informacija o uvozno-izvoznim potencijalima obje zemlje, napomenuo je Aržaev. Dodao je da bi Hrvatska trebala jačati svoje investicije i uvoz u Rusiju.

Glede slučaja željezare Sisak, Aržaev je rekao da je riječ vjerovatno o greški ili lošoj procjeni ruskih investitora.

Tijekom sajma održat će se i 25 stručno-popratnih aktivnosti, na kojima organizator očekuje 2.500 sudionika, među kojima i tradicionalni Hrvatski gospodarski forum, poslovni susret hrvatskih gospodarstvenika s premijerom i članovima Vlade predviđen za drugi dan sajma.

Među ostalim, na ZV-u, koji slavi i 95. godinu sajmovanja, i ove će godine biti nastavljena akcija Hrvatske gospodarske komore (HGK) "Kupujmo hrvatsko", izložba inovacija ARCA na kojoj bi prvi put trebale nastupiti i znanstvene ustanove Institut Ruđer Bošković i Brodarski insitut, te izložba Eko-Etno Hrvatska.

U okviru Sajma energetike, održat će se Dan nafte i plina na temu Partnerstvo u industriji nafte i plina na području jugoistočne Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙