FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog Krojfa ponovno odgođeno suđenje

ŠIBENIK, 10. rujna (Hina) - Na Općinskom sudu u Šibeniku ponovno jezbog zdravstvenog stanja Miljenka Žaje Krojfa odgođeno ročište glavnerasprave u postupku što se vodi protiv njega, Siniše Šoše i TončijaBotice koji su optuženi za kažnjivo djelo ucjene.
ŠIBENIK, 10. rujna (Hina) - Na Općinskom sudu u Šibeniku ponovno je zbog zdravstvenog stanja Miljenka Žaje Krojfa odgođeno ročište glavne rasprave u postupku što se vodi protiv njega, Siniše Šoše i Tončija Botice koji su optuženi za kažnjivo djelo ucjene.

Predsjednica Sudskog vijeća sutkinja Maja Šupe objavila je danas da se ročište odgađa do 20. rujna zbog akutnih zdravstvenih tegoba prvookrivljenog Žaje koji se ni jutros nije pojavio u sudnici pa je u sudski spis dostavljeno pisano očitovanje liječnice Okružnog zatvora u Šibeniku Ivane Rogulić-Bumber o njegovu zdravstvenom stanju te nalaz kirurga Opće bolnice u Šibeniku Ive Blaće.

Zatvorska liječnica u svom je iskazu pred Sudom potvrdila da se Krojf zadnjih dana žalio na probavne smetnje, grlobolju i vrtoglavicu te da je zbog navodna pada u ćeliji, koji je potvrdio drugi okrivljenik u istoj ćeliji, upućen na kirurški pregled. No vidljivi tragovi pada nisu uočeni, pa je Sudsko vijeće naložilo sudskim vještacima, liječnicama Vlatki Novak iz Šibenika i Mariji Gojanović Definis iz Splita, da u ćeliji obave psiho-fizički pregled prvookrivljenog Krojfa te da nalaz i mišljenje dostave Općinskom sudu.

Nakon stanke koja je trajala nešto više od jednog sata sudske su vještakinje izvijestile Vijeće da je Miljenko Žaja psihički u stanju pratiti raspravu, no da je zbog akutnih zdravstvenih regoba fizički prilično slab.

Općinski državni odvjetnik Emilio Kalabrić zatražio je od Suda da se Krojfu sudi u odsutnosti. Do novog ročišta, zakazana za 20. rujna, takvu bi odluku trebalo donijeti Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Šibeniku.

Maja Šupe, predsjednica Sudskog vijeća u tom postupku, izvijestila je danas nazočne u sudnici da je Vrhovni sud odbio zahtjev prvookrivljenog za izuzećem predsjednika Županijskog suda Sanibora Vuletina, a državni odvjetnik zahtjeve za izuzećem županijske državne odvjetnice Živane Beroš-Dodig i općinskoga državnog odvjetnika Emilija Kalabrića. Na Žajin zahtjev da se rasprava premjesti na Općinski sud u Splitu Županijsko je državno odvjetništvo odgovorilo da prvookrivljeni nema pravo takav zahtjev uputiti glavnom državnom odvjetniku.

Žaja, Šoša i Botica optuženi su da su Nenada Skejića iz Rogoznice pokušali utjerati navodni dug od 180.000 dolara i tri automobila, prijeteći smrću njemu i njegovoj obitelji.

Sva trojica su u pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku od 22. svibnja ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙