FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik- Ponovno odgođeno ročište; Krojf nije došao u sudnicu

ŠIBENIK, , 7. rujna 2004. (Hina) - Ročište glavne rasprave, koja se naOpćinskom sudu u Šibeniku vodi protiv Miljenka Žaje Krojfa, SinišeŠoše i Tončija Botice, koje optužnica tereti za kazneno djelo ucjene,odgođeno je za petak, 10. rujna.
ŠIBENIK, , 7. rujna 2004. (Hina) - Ročište glavne rasprave, koja se na Općinskom sudu u Šibeniku vodi protiv Miljenka Žaje Krojfa, Siniše Šoše i Tončija Botice, koje optužnica tereti za kazneno djelo ucjene, odgođeno je za petak, 10. rujna.

Kao ni na prvom ročištu, zakazanom za 12. kolovoza, ni jutros u sudnici Općinskog suda nije bio nazočan prvookrivljeni Miljenko Žaja Krojf. Neposredno prije početka ročišta Krojf je sudu poslao pisanu izjavu, u kojoj navodi da nije sposoban pratiti raspravu. Tvrdi da mu je zdravstveno stanje jako loše, te kako mu sud ne dopušta liječenje. U podnescima, koje je jučer uputio sudu, Krojf je također tražio izuzeće Maje Šupe, predsjednice sudskog vijeća u ovom postupku, svih općinskih i županijskih sudaca, predsjednika Općinskog suda, te općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku i njegovih zamjenika.

Nakon jednosatne stanke svi Krojfovi zahtjevi odbijeni su i odbačeni. Branitelji prvookrivljenog, Velibor Došen i Jadran Franceschi, nakon toga prilažu u sudski spis Krojfove zahtjeve za izuzećem predsjednika Županijskog suda u Šibeniku i županijskog državnog odvjetnika, kao i samog Općnskog suda. Nezadovoljan njegovim radom i postupanjem, prvookrivljeni Žaja traži prebacivanje cijelog postupka splitskom Općinskom sudu. Spomenute podneske Krojf je jučer uputio izravno Vrhovnom sudu Republike Hrvatske i Državnom odvjetništvu, pa nisu bili zaprimljeni u Općinskom sudu u Šibeniku.

Sudsko vijeće, pod predsjedanjem sutkinje Maje Šupe, donijelo je stoga odluku o upućivanju kompletnog kaznenog spisa Vrhovnom sudu i Državnom odvjetništvu, koji jedini mogu donijeti odluke o zatraženim izuzećima.

Miljenka Žaju, Sinišu Šošu i Tončija Boticu optužnica tereti da su od Nenada Skejića, poduzetnika iz Rogoznice, pokušali iznuditi najprije navodni dug od 180.000 američkih dolara, a zatim i tri automobila, prijeteći da će ubiti njega, ženu i djecu. Svi se od 22. svibnja nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku. Kako su novinarima danas priopćili branitelji Miljenka Žaje, on je podnio i kaznenu prijavu protiv sutkinje Maje Šupe zbog klevete, a od Državnog sudbenog vijeća zatražio je pokretanje stegovnog postupka protiv nje i suca Općinskog suda Živka Pašare, zbog zloporabe položaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙