FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUĐENJE ZBOG ILEGALNOG ZATVORA U KABULU PONOVNO ODGOĐENO ZA DESET DANA

KABUL, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Suđenje trojici Amerikanaca ičetvorici Afganistanaca, optuženih za vođenje ilegalnog zatvora uKabulu, u ponedjeljak je ponovno odgođeno za deset dana nakon dolaskaameričkih odvjetnika dvojice optuženih koji su zatražili odgodu,doznaje se u ponedjeljak u uredu tužitelja.
KABUL, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Suđenje trojici Amerikanaca i četvorici Afganistanaca, optuženih za vođenje ilegalnog zatvora u Kabulu, u ponedjeljak je ponovno odgođeno za deset dana nakon dolaska američkih odvjetnika dvojice optuženih koji su zatražili odgodu, doznaje se u ponedjeljak u uredu tužitelja.

Odvjetnici Jonathana Ideme, kojega se smatra vođom grupe, i Brenta Bennetta zatražili su novu odgodu kako bi pripremili obranu, rekao je tužitelj Mohammad Naim Dawari.

Optuženima se sudi pred posebnim sudom u Kabulu zbog "otmice i zlostavljanja" najmanje osam ljudi u jednoj kući u Kabulu pretvorenoj u improvizirani zatvor.

Idema, uhićen 5. srpnja, tvrdi da je vodio "antiteroristike" operacije u dosluhu s američkim minitarstvom obrane i afganistanskim vlastima, što su i jedna i druga strana zanijekale.

Ovo je već treća odgoda suđenja na zahtjev obrane, nakon što su odvjetnici na raspravama 16. i 23. kolovoza uspijevali ishoditi jednotjedne odgode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙