FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA UTORAK 7. RUJNA

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 7. rujna.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 7. rujna.

ZAGREB - Sastanak Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske i Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj održat će se u prostorijama Ministarstva kulture (Runjaninova 2, u 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika SDSS-a, na kojoj će se govornici podsjetiti da se do kraja mjeseca mogu podnijeti zahtjevi za obnovu (Hrvatski sabor, Klub zastupnika, u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare HNS-a na kojoj čelnici, predsjednica stranke Vesna Pusić i predsjednik Središnjeg odbora Radomir Čačić, govoriti o inicijativi za predizbornu koaliciju (Tomićeva 2/II, u 11 sati).

ZAGREB - Proslava Dana Antiterorističke jedinice Lučko, 14. od njezina osnutka, obilježit će se svečanim programom na kojem će biti nazočan ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić (Jadranska avenija 10, u 8,45 sati).

ZAGREB - Konferenciji za novinare u MUP-u o primjeni Zakona o azilu, kojim se stanje regulira bitno drukčije, održat će se u Ravnateljstvu policije (Ilica 335, u 11,15 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog sindikata telekomunikacija na kojoj će biti riječi o proglašenju viškom oko 700 radnika HT-a (Dom grafičara, Brešćenskog 4/I, u 10,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) s temom "Izvanredno izdanje potrošačke košarice NHS-a za kolovoz" (Prostorije NHS-a, Vodovodna 4, 1u 2 sati).

VINKOVCI - Obilježavanje Dana Hrvatskih voda i 80 godina organiziranog vodnog gospodarstva u Vinkovcima (Hotel Slavonija 12 sati).

KRIŽEVCI - Blagdan sv. Marka Križevčanina, trećeg hrvatskog sveca Katoličke crkve, proslavit će se u njegovu rodnom gradu svečanosti koje će se sastojati od okupljanja vjernika (kod Doma zdravlja do 9.30 sati), nakon čega će procesijom krenuti gradom do kapelice sv. Marka na Gornjem Gradu. Ondje će u 11 sati svečanu misu predvoditi apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Francisco-Javier Lozano. Nuncij će također blagosloviti novu zgradu Hitne pomoći, a istog dana u Križevcima se održavaju četvrti susreti invalida na kojima se očekuje oko 300 sudionika.

ZAGREB - Međunarodna izložba fotografija "Ostati ili otići" na kojoj će se pojaviti djela osmero autora iz sedam zemalja. Priređivač je Hrvatski fotosavez, a kustosi izložbe Christine Frisinghelli iz Graza i Sandra Križić Roban iz Zagreba (Umjetnički paviljon, 19 sati).

ŠIBENIK - Na Općinskom sudu u Šibeniku trebala bi početi glavna rasprava u postupku što se vodi protiv Miljenka Žaje Krojfa, Siniše Šoše i Tončija Botice, koje optužnica tereti za kazneno djelo iznude. Ročište glavne rasprave, koje je trebalo biti održano 12. kolovoza, odgođeno je na neodređeno vrijeme, nakon što je sudsko vijeće, pod predsjedanjem sutkinje Maje Šupe, prihvatilo prijedlog branitelja prvookrivljenog Miljenka Žaje, o provođenju kombiniranog sudsko-medicinskog vještaćenja o psihofizičkom stanju njihovo branjenika. Miljenko Žaja Krojf, javnosti poznat sa suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji na Županijskom sudu u Zagrebu te Siniša Šošo i Tonči Botica nalaze se u pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku od svibnja ove godine, nakon što su od Nenada Skejića, poduzetnika iz Rogoznice, pokušali iznuditi najprije navodni dug od 180 tisuća američkih dolara, a potom tri automobila, prijeteći da će ubiti njega, suprugu i djecu. Suđenje bi, kako je najavljeno, trebalo trajati iduća četiri dana (Općinski sud Šibenik, u 9 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙