FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arlović o sporazumu s mmf-om:"biračko tijelo je prevareno"

VARAŽDIN, 9. rujna 2004. (Hina) - Saborski zastupnik SDP-a ipotpredsjednik Hrvatskog sabora Mato Arlović danas je u Varaždinu izjavio da sporazum Vlade i MMF-a bitno odstupa od HDZ-ovihpredizbornih obećanja i Vladina programa koji je premijer Ivo Sanaderiznio u Saboru, pa SDP drži da je biračko tijelo prevareno.
VARAŽDIN, 9. rujna 2004. (Hina) - Saborski zastupnik SDP-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Mato Arlović danas je u Varaždinu izjavio da sporazum Vlade i MMF-a bitno odstupa od HDZ-ovih predizbornih obećanja i Vladina programa koji je premijer Ivo Sanader iznio u Saboru, pa SDP drži da je biračko tijelo prevareno.

Kako je rekao, Klub zastupnika SDP-a podnio je zahtjev za što hitniju raspravu o tom sporazumu jer i sporazum i način na koji je potpisan pokazuju visok stupanj ignoriranja Hrvatskog sabora od Vlade.

Takav program SDP ne podupire - on zaustavlja razvoj i u opću i zajedničku potrošnju i nadalje isisava proračunski novac te se najavljuje i smanjenje zaduživanja jedinica lokalne samouprave pa će u njima biti ograničen razvoj i zapošljavanje, rekao je Arlović.

SDP-ova saborska zastupnica Jelena Pavić-Vukičević upozorila je da se premalo izdvaja u školstvo te na činjenicu da su neke proračunske stavke izvršene s 0 do 20 posto (informatizacija osnovnih škola, opismenjavanje - a Hrvatska ima 700.000 nepismenih, stručno usavršavanje nastavnika i t.d). Kako je rekla, mjerodavno ministarstvo troši novac na TV spotove kojima se ministar Dragan Primorac osobno promovira.

Na konferenciji za novinare govorio je i SDP-ov sabornik Ivica Pančić, ocijenivši kako bi sastav "aktualne Vlade bio kvalitetniji da je u obrazovanje u nas ulagano više".

SDP-ovi saborski zastupnici razgovarali su jutros s građanima na varaždinskoj tržnici, na terasi kavane "Korzo", s građanima Ludbrega i Varaždinskih Toplica, te u Varaždinskoj županiji sa županom Zvonimirom Sabatijem i članovima Poglavarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙