FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SCG ZAKINUT ZA CARINE NA MOBITELE PROKRIJUMČARENE IZ HRVATSKE I MAĐARSKE

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - U prošlih godinu dana Srbija i CrnaGora ostala je bez četiri milijuna eura carine na 225 tisuća mobilnihaparata koji su prokrijumčareni i prodani na crno, prenosi neslužbenepodatke beogradska "Politika".
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - U prošlih godinu dana Srbija i Crna Gora ostala je bez četiri milijuna eura carine na 225 tisuća mobilnih aparata koji su prokrijumčareni i prodani na crno, prenosi neslužbene podatke beogradska "Politika".

Mobilni operateri u SCG-u Mobtel i Telekom registrirali su u proteklih godinu dana između 7000 i 800 tisuća novih korisnika, a u istom je razdoblju u Srbiju uvezeno oko 300 tisuća mobilnih telefona od kojih je po nekim procjenama - u nedostatku službenih izvora - samo 15 posto plasirano legalnom trgovinom, navodi list.

Najveći dio nelegalnih mobitela stiže u SCG oko Nove godine jer operateri u Hrvatskoj i Mađarskoj tada po vrlo povoljnim cijenama rasprodaju aparate koje nisu uspjeli prodati u vrijeme povoljnih božićnih popusta i posebnih paket-ponuda, prenosi "Politika" tvrdnje "poznavatelja tržišta".

Iako Srbija ne proizvodi mobilne telefone, carinska stopa na uvoz mobitela "nerealno je visoka" i iznosi 15,5 posto, dok su zemlje u susjedstvu uskladile carine s europskim standardima i svele ih na samo pet do šest posto, prenosi list upozorenje zastupnika nekih proizvođača mobilnih telefona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙