FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OKO 60 GRAĐANA SRBIJE PROTIVI SE IZRUČENJIMA ICTY-U

BEOGRAD,31.kolovoza 2004.(Hina) - Prema istraživanju beogradskeagencije "Marten board international" i časopisa "Nova srpska misao"60,8 posto punoljetnih građana Srbije apsolutno se protivi izručenjubilo kojeg državljanina SCG Haškom tribunalu, rečeno je u utorak nakonferenciji za novinstvo istraživačkog tima u beogradskom Medijacentru.
BEOGRAD,31.kolovoza 2004.(Hina) - Prema istraživanju beogradske agencije "Marten board international" i časopisa "Nova srpska misao" 60,8 posto punoljetnih građana Srbije apsolutno se protivi izručenju bilo kojeg državljanina SCG Haškom tribunalu, rečeno je u utorak na konferenciji za novinstvo istraživačkog tima u beogradskom Medija centru.

Urednik spomenutog lista Đorđe Vukadinović dodao je da, prema rezultatima tog istraživanja, 19,2 posto građana smatra da treba izručiti haške optuženike, 10,1 posto ne zna treba li to učiniti, dok je 8,9 posto ravnodušno prema tom pitanju.

"Interesantno je da, na primjer, da među simpatizerima G 17 plus postoji gotovo isti broj onih koji su apsolutno 'protiv' i apsolutno 'za' saradnju s Hagom", rekao je Vukadinović. "Pristaše Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića većinom su protiv izručenja građana Srbije Haagu, ali nije zanemariv broj birača te stranke koji bi surađivali s Tribunalom. Radikali su u ogromnoj većini protiv Haaga, Koštuničina Demokratska stranka Srbije je uglavnom neodlučna, dok se za Tadićevu Demokratsku stranku može reći da je 'prohaška' stranka", precizirao je Vukadinović.

Istraživanje je obavljeno u kolovozu na slučajnom uzorku od 1.424 punoljetna ispitanika na teritoriju Srbije bez Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙