FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: LJUBLJANA, ZAGREB I BEOGRAD OD LISTOPADA ĆE POVEZIVATI TERETNI "SAVA EXPRESS"

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - U Beogradu je u četvrtak potpisansporazum po kojem bi od 1. listopada teretni vlakovi prevozili robuizmeđu Ljubljane, Zagreba i Beograda bez pretovara, izvješćuje postajaDeutsche Welle i navodi kako poslovni krugovi u Srbiji sporazumocjenjuju kao vrlo važan događaj, dok slične ocjene dolaze i izSlovenije i Hrvatske.
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - U Beogradu je u četvrtak potpisan sporazum po kojem bi od 1. listopada teretni vlakovi prevozili robu između Ljubljane, Zagreba i Beograda bez pretovara, izvješćuje postaja Deutsche Welle i navodi kako poslovni krugovi u Srbiji sporazum ocjenjuju kao vrlo važan događaj, dok slične ocjene dolaze i iz Slovenije i Hrvatske.

Postaja objavljuje da opravdanost takve vrste suradnje željeznice tri države vide u činjenici da se robna razmjena između tih zemalja višestruko povećala, uz to, nastavlja postaja, gospodarski stručnjaci navode i podatak da se samo iz Turske u zapadnu Europu godišnje kamionima preveze 60 milijuna tona robe pa željeznice tri države vide priliku da se u njihovim vagonima preveze najveći dio te robe.

Predstavnik slovenske željeznice Blaž Miklavčič sporazum ocjenjuje kao jedan od najznačajnijih koraka u uspostavi europske željezničke mreže u robnom prometu, a hrvatski potpisnik sporazuma i direktor Hrvatskih željeznica Tomislav Josip Mlinarić siguran je da će se novi zajednički posao i te kako isplatiti jer će zajedničkim nastupom tri zemlje "sigurno biti u mogućnosti povećati prijevoz roba i ostvariti komercijalne učinke", prenosi postaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙