FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: 25 kandidatskih lista konkurira za 88 zastupničkih mjesta

LJUBLJANA,9. rujna(Hina) - Liste kandidata za slovenske parlamentarneizbore, koji će se održati 3. listopada, u predviđenom su roku- dosrijede u 24 sata- uložile 22 stranke i tri nestranačke liste,potvrdila je državna izborna komisija koja će do početka idućeg tjednaobaviti postupak provjere.
LJUBLJANA,9. rujna(Hina) - Liste kandidata za slovenske parlamentarne izbore, koji će se održati 3. listopada, u predviđenom su roku- do srijede u 24 sata- uložile 22 stranke i tri nestranačke liste, potvrdila je državna izborna komisija koja će do početka idućeg tjedna obaviti postupak provjere.

Oko tisuću kandidata, među kojima otprilike petina žena, konkurira za 88 zastupničkih mjesta u parlamentu, a preostala dva određuju se na posebnim izborima za pripadnike talijanske i madžarske manjine.

Računa se da najviše mogućnosti za osvajanje relativne većine u novom sazivu imaju Ropovi liberalni demokrati (LDS) ili Janšini demokrati (SDS), a neke od manjih stranaka sada zastupljenih u parlamentu mogle bi ostati bez mandata. Takva opasnost, kako pokazuju predizborne ankete, prijeti Demokratskoj stranci umirovljenika (DESUS) i Stranci mladih Slovenije (SMS), a Slovenska pučka stranka (SLS) i Slovenska nacionalna stranka (SNS) agresivnijim predizbornim nastupima nastoje prijeći prag od četiri posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙