FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anketa: Na izbore 69 posto birača

LJUBLJANA,2. rujna 2004.(Hina) - Na četvrte redovite parlamentarneizbore u Sloveniji koji se održavaju 3. listopada odazvat će se oko 70posto birača, a liberalni demokrati (LDS) sadašnjeg premijera AntonaRopa i Demokrati (SDS) oporbenog čelnika Janeza Janše dobit će najvišemjesta u parlamentu, pokazala je anketa koju je u četvrtak na uzorkuod 704 ispitanika objavila agencija Mediana, a prenijela komercijalnatelevizijska postaja POP-TV.
LJUBLJANA,2. rujna 2004.(Hina) - Na četvrte redovite parlamentarne izbore u Sloveniji koji se održavaju 3. listopada odazvat će se oko 70 posto birača, a liberalni demokrati (LDS) sadašnjeg premijera Antona Ropa i Demokrati (SDS) oporbenog čelnika Janeza Janše dobit će najviše mjesta u parlamentu, pokazala je anketa koju je u četvrtak na uzorku od 704 ispitanika objavila agencija Mediana, a prenijela komercijalna televizijska postaja POP-TV.

LDS bi po objavljenoj anketi dobila 23 posto glasova, SDS 18 posto, a zastupnike u parlamentu dobile bi još 4 stranke. Na izbore neće izaći 12 posto ispitanika, a 19 posto još nije odlučilo hoće li doći na birališta.

Na pitanje koga bi željeli vidjeti kao predsjednika buduće vlade 18,3 posto ispitanika navelo je Antona Ropa, 14,1 posto nekadašnjeg predsjednika parlamenta Boruta Pahora. Za Janeza Janšu izjasnilo se 13,6 posto, a 5,6 posto za nekadašnjeg premijera Andreja Bajuka koji sada vodi demokršćansku stranku Nova Slovenija (N.Si).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙