FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANJA LUKA: PRONAĐENO JOŠ SEDAM TIJELA ŽRTAVA OMARSKE

BANJA LUKA, 9. rujna 2004. (Hina) - Načelnik Federalnog povjerenstva zatraženje nestalih Jasmin Odobašić izjavio je u srijedu da su,jučerašnjim ekshumiranjem još sedam tijela za koja se pretpostavlja dasu žrtve logora Omarska, do sada iz masovne grobnice u selu Kevljanikod Prijedora izvađeni posmrtni ostaci stotinu osoba.
BANJA LUKA, 9. rujna 2004. (Hina) - Načelnik Federalnog povjerenstva za traženje nestalih Jasmin Odobašić izjavio je u srijedu da su, jučerašnjim ekshumiranjem još sedam tijela za koja se pretpostavlja da su žrtve logora Omarska, do sada iz masovne grobnice u selu Kevljani kod Prijedora izvađeni posmrtni ostaci stotinu osoba.

U Kevljanima su do sada pronađeni dokumenti koji su pripadali desetorici Bošnjaka i trojici Hrvata, a koji potvrđuju da se radi o žrtvama iz logora Omarska.

Ekipa Federalnog povjerenstva za traženje nestalih nastavlja ekshumiranje i idućih dana, a točan broj tijela u masovnoj grobnici u Kevljanima još nije utvrđen, kazao je Odobašić.

Na tom području postoji veći broj masovnih grobnica za koje se pretpostavlja da kriju tijela velikog broja Bošnjaka i Hrvata nestalih tijekom rata na području prijedorske općine. Pretpostavlja se kako je najveći dio njih likvidiran nakon zatvaranja u koncentracijskom logoru Omarska.

Tijekom rata u BiH nestalo je nešto više od 26.000 ljudi, a više od 10.000 njih još uvijek nije pronađeno.

(Hina) xspod ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙