FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UDRUGE NOVINARA BIH PROTIV DIREKTORA POLICIJE RS

BANJALUKA, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Koordinacija udruga novinaraBosne i Hercegovine danas je pozvala svoje članove da se u petak, 27.kolovoza, od 13 sati pridruže jednosatnom mirnom prosvjedu ispredzgrade MUP-a Republike Srpske (RS) u Banjoj Luci.
BANJALUKA, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Koordinacija udruga novinara Bosne i Hercegovine danas je pozvala svoje članove da se u petak, 27. kolovoza, od 13 sati pridruže jednosatnom mirnom prosvjedu ispred zgrade MUP-a Republike Srpske (RS) u Banjoj Luci.

Prosvjed se organizira pod geslom "Javnost ima pravo znati", a Koordinacija udruga pozvala je novinare da na transparente napišu pitanja koja su željeli postaviti direktoru policije RS Radomiru Njegušu na njegovoj konferenciji za novinare 20. kolovoza, što im on nije dopustio.

Toga je dana direktor policije RS Njeguš sazvao 'izvanrednu' konferenciju za novinare da bi ih obavijestio kako je protiv njega pokrenuta "žestoka i prljava kampanja optužbi" kako bi se "destabilizirao MUP RS" i upozorio da će uskoro biti podignute optužnice protiv osoba koje "protiv njega vode hajku" zbog optužbi da je umiješan u organizirani kriminal (poglavito u zaštitu osoba koje se bave krađom skupocjenih automobila).

Vođa parlamentarne oporbe u RS i predsjednik Saveza neovisnih socijaldemokrata Milorad Dodik nedavno je Radomira Njeguša javno optužio da je godinama uključen u organizirani kriminal – između ostaloga i u sprječavanje zapljene automobila sumnjivoga podrijetla koja su u vlasništvu osoba s kriminalnim dossierom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙