FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umag: Slovensko policija zaustavila hrvatsku ribaricu

UMAG,8. rujna(Hina) - Potpredsjednik ceha ribara Bujštine Danilo Latinizvjestio je danas novinare o novom incidentu u Savudrijskoj vali,kada je oko 11,20 sati plovilo slovenske policije zaustavilo hrvatskuribaricu "Patrizia", tvrdeći kako se ona nalazi u slovenskomteritorijalnom moru.
UMAG,8. rujna(Hina) - Potpredsjednik ceha ribara Bujštine Danilo Latin izvjestio je danas novinare o novom incidentu u Savudrijskoj vali, kada je oko 11,20 sati plovilo slovenske policije zaustavilo hrvatsku ribaricu "Patrizia", tvrdeći kako se ona nalazi u slovenskom teritorijalnom moru.

No, kako ističe Latin, hrvatska ribarica se nalazila jednu nautičku milju južnije od crte razgraničenja Savudrijske vale, što znači u hrvatskim teritorijalnim vodama.

O tom događaju je odmah obaviještena umaška pomorska policija, koja po dolasku na mjesto događaja, nije zatekla slovensko policijsko plovilo.

Glasnogovornica Policijske uprave istarske Štefanija Prosenjak Žumber potvrdila je da je o tom događaju djelatnike policije izvjestio savudrijski ribar Danilo Latin.

Kako je dodala, hrvatska policija će poduzeti odgovarajuće mjere te stupiti u kontakt sa slovenskom pomorskom policijom kako bi utvrdili sve činjenice i pojedinosti ovog događaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙