FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska ribarica nedaleko od savudrijskog rta na policijsko upozorenje napustila hrvatske vode

SAVUDRIJA, 3. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska je policija zaprimiladojavu da je oko 9,15 sati nedaleko od savudrijskog rta uočenaslovenska ribarica u ribolovu u hrvatskim vodama, potvrdila jenovinarima glasnogovornica istarske Policijske uprave za međunarodneodnose Štefanija Prosenjak-Žumber.
SAVUDRIJA, 3. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska je policija zaprimila dojavu da je oko 9,15 sati nedaleko od savudrijskog rta uočena slovenska ribarica u ribolovu u hrvatskim vodama, potvrdila je novinarima glasnogovornica istarske Policijske uprave za međunarodne odnose Štefanija Prosenjak-Žumber.

Po njezinim riječima po dogovoru hrvatske i slovenske policije o zajedničkom postupanju u tom dijelu mora hrvatski policajci su o događaju izvijestili slovenske policajce, a vlasnik slovenske ribarice je nakon upozorenja da napusti spomenutu poziciju to i učinio.

Potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin u izjavi za novinare kazao je kako je slovenska ribarica 150 metara od savudrijske luke još sinoć spustila mreže, a vlasnik broda ih je tek jutros oko 9 sati digao, umjesto da to učini rano jutros, kao što je običaj.

"Očito nas slovenski ribari žele isprovocirati kako bi dobili argumente da hrvatski ribari postupaju samovoljno i mimo zakona. Međutim, iskustvo u zadnjih četrnaest godina dovelo nas je do toga da više ne padamo na njihove provokacije, nego smo o cijelom događaju izvijestili policiju", rekao je Latin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙