FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

povjerenstvo za hrvatski ribarski brod traži izravnu pogodbu s brodarskim institutom

SPLIT, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Državno povjerenstvo za odabirponuda za izradu projektne dokumentacije za izgradnju hrvatskogribarskog broda odlučilo je danas zatražiti od Ministarstva financijadopuštenje za izravnu pogodbu s Brodarskim institutom iz Zagreba, kojise uz jednu australsku tvrtku javio na natječaj.
SPLIT, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Državno povjerenstvo za odabir ponuda za izradu projektne dokumentacije za izgradnju hrvatskog ribarskog broda odlučilo je danas zatražiti od Ministarstva financija dopuštenje za izravnu pogodbu s Brodarskim institutom iz Zagreba, koji se uz jednu australsku tvrtku javio na natječaj.

Naime, članovi povjerenstva utvrdili su kako tvrtka iz Australije nije poslala potpunu projektnu dokumentaciju, a kako prema odredbama Zakona o javnoj nabavi natječaj može biti pravovaljan samo ako stignu dvije ispravne ponude, traži se intervencija Ministarstva financija.

Pomoćnik ministra pomorstva, mora, razvitka i turizma Mario Babić nakon sastanka je podsjetio da je Ministarstvo pokrenulo projekt "Hrvatski ribarski brod". Riječ je o subvencioniranoj izgradnji ribarskih brodova pri čemu će država osigurati 30 posto sredstava dok će se ostatak nadoknaditi kreditima za ribare, najvjerojatnije preko HBOR-a.

Babić je dodao da se u sklopu tog programa u domaćim brodogradilištima planira izgraditi 30 modernih ribarskih brodova kako bi se povećala konkurentnost hrvatskih ribara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙