FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VERHEUGEN: NEĆE BITI NOVIH UVJETA ZA TURSKU

IZMIR, 8. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Europska unija neće Turskojpostavljati nikakve nove uvjete kako bi ta zemlja ishodila početakpregovora o pristupu organizaciji, izjavio je u srijedu europskipovjerenik za proširenje Guenter Verheugen.
IZMIR, 8. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Europska unija neće Turskoj postavljati nikakve nove uvjete kako bi ta zemlja ishodila početak pregovora o pristupu organizaciji, izjavio je u srijedu europski povjerenik za proširenje Guenter Verheugen.

"Naravno, neće biti nikakvih novih uvjeta", rekao je Verheugen na završetku višednevnog posjeta Turskoj, posljednjeg uoči objavljivanja ključnog izvješća Europske komisije o toj zemlji na temelju kojega će europski čelnici tijekom prosinca donijeti odluku o eventualnom početku pregovora o pridruženju između Ankare i Bruxellesa. Analitičari očekuju da će ti pregovori, ako otpočnu, trajati najmanje desetljeće.

"Naša je zadaća vrlo jasna. Moramo prosuditi jesu li politički kriteriji ispunjeni ili nisu. A ti su kriteriji vrlo jasno i precizno definirani", rekao je Verheugen.

Europski povjerenik za proširenje izrazio je također zadovoljstvo političkim reformama što ih je počela primjenjivati Turska, upozorivši istodobno i na neke manjkavosti u ispunjavanju kriterija, ali nije precizirao o čemu je riječ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙