FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VERHEUGEN ZADOVOLJAN PRIMJENOM REFORMI U TURSKOJ

IZMIR, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europski povjerenik za proširenjeGuenter Verheugen u srijedu je izrazio zadovoljstvo političkimreformama što ih je počela primjenjivati Turska, upozorivši istodobnona neke manjkavosti u ispunjavanju kriterija što ih je nametnuo EU.
IZMIR, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europski povjerenik za proširenje Guenter Verheugen u srijedu je izrazio zadovoljstvo političkim reformama što ih je počela primjenjivati Turska, upozorivši istodobno na neke manjkavosti u ispunjavanju kriterija što ih je nametnuo EU.

"Turska je napravila značajan napredak kada je riječ o političkim reformama", rekao je Verheugen novinarima u Izmiru, izrazivši zadovoljstvo mjerama koje su već započete. Istodobno je ukazao na neke manjkavosti u ispunjavanju kriterija što ih je nametnula EU, ne ulazeći u pojedinosti.

Verheugen je doputovao u četverodnevni posjet Turskoj. 6. listopada Europska komisija objavit će izvješće na temelju kojega će europski čelnici tijekom prosinca donijeti odluku o eventualnom početku pregovora o pridruženju Turske EU-u.

Na pitanje novinara o dojmovima, Verheuten je odgovorio kako je ovo putovanje potvrdilo "vrlo snažnu potporu turskog naroda" europskoj integraciji te je ocijenio da će ono imati određeni utjecaj na izvješće Komisije. Verheugen će u četvrtak posjetiti Istanbul.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙