FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUROPSKA KOMISIJA PODIJELJENA OKO PITANJA ULASKA TURSKE U EU

BERLIN, 1. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Članovi Europske komisijepodijeljeni su u pogledu ključnog izvješća o eventualnom početkupregovora o ulasku Turske u EU, koji će biti objavljen početkomlistopada, objavio je u srijedu njemački list Die Welt.
BERLIN, 1. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Članovi Europske komisije podijeljeni su u pogledu ključnog izvješća o eventualnom početku pregovora o ulasku Turske u EU, koji će biti objavljen početkom listopada, objavio je u srijedu njemački list Die Welt.

Pozivajući se na neimenovane izvore, list prenosi da su povjerenica za energetska pitanja Španjolka Loyola de Palacio, povjerenik za poljoprivedu Austrijanac Franz Fischler i još nekoliko članova Komisije izrazili zabrinutost na sastanku u srpnju u pogledu ulaska Turske u EU.

Povjerenik za proširenje Guenther Verheugen u utorak je izjavio da će neki dijelovi izvješća o Turskoj "izazvati iznenađenje" te da će ono biti vrlo "iscrpno, pošteno i temeljeno na činjenicama".

Turska vlada traži članstvo u EU već desetljećima, suočavajući se zbog toga s problemima u zemlji, ali i s predstavnicima 25 zemalja članica zbog mogućeg utjecaja te 70-milijunske države s većinskim muslimanskim stanovništvom na "klub kršćanskih država".

Nakon višegodišnje primjene političkih i ekonomskih reformi potrebnih da bi se zadovoljili standardi EU-a, Ankara očekuje skoru ocjenu Komisije o svom napretku. Izvješće bi trebalo biti objavljeno 6. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙