FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIOPĆENJE LOŠINJSKE PLOVIDBE U VEZI S BRODOM "MIRNA"

RIJEKA/MALI LOŠINJ, 7. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski brodar Lošinjskaplovidba - Brodarstvo d.d. večeras je priopćila da je danas na web stranicama na adresihttp://asia.news.yahoo.com/040907/ap/d84ujeso0.html objavljen tekstkojim novinari Asia-Pacifica nepotpunim izvještajima sumnjiče hrvatskibrod "Mirna" za nepopušten prijevoz balvana unutar indonezijskihvoda.
RIJEKA/MALI LOŠINJ, 7. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski brodar Lošinjska plovidba - Brodarstvo d.d. večeras je priopćila da je danas na web stranicama na adresi http://asia.news.yahoo.com/040907/ap/d84ujeso0.html objavljen tekst kojim novinari Asia-Pacifica nepotpunim izvještajima sumnjiče hrvatski brod "Mirna" za nepopušten prijevoz balvana unutar indonezijskih voda.

Naime, agencija AP objavila je danas na svojoj web stranici za područje Azije i Pacifika, da je brod "Mirna", pod hrvatskom zastavom, zaustavljen u nedjelju u istočnoj Indoneziji zbog sumnje da prevozi 9.000 kubičnih metara bespravno posječenih debla.

AP također navodi kako se brod s 20 članova posade, čije državljanstvo još nije bilo utvrđeno, nalaze u luci Surabaya, kamo su dopraćeni nakon pokušaja bijega.

Lošinjska plovidba - Brodarstvo d.d. u večerašnjem priopćenju naglašava kako je "pak potpuna istina da je unajmitelj broda (Admiral Shipping - Kuala Lumpur) kasnio sa ishodovanjem i dostavom dozvole za unutarindonezijski transport svoje robe".

" 'Mirna' je na svom ustaljenom prijevozu za stranog unajmitelja od 21. do 29. kolovoza u Teluk Wandamenu (Indonezija) ukrcala 2298 balvana i dobila nalog Admiral Shippinga za isplovljenje.

Deset minuta kasnije, na moru je uz 'Mirnu' pristao agent broda, donio upute za daljnje putovanje i udaljio se, a odmah zatim - pristajanje i pregled zatražio je i ratni brod Indonezijske ratne mornarice", ističe se u priopćenju Lošnijske plovidbe - Brodarstvo.

Kako se dodaje, "zajedničkim otvaranjem i pregledom dozvola časnik indonezijske mornarice i kapetan 'Mirne' su zaključili da je nalog za slijedeće odredište indonezijska luka Manago, ali da unajmitelj u dozvolama nije dostavio i dozvolu brodu za unutarindonezijski prijevoz.

Uspostavljen je kontakt sa agentom broda i unajmiteljem, a do dolaska potrebnih dozvola, indonezijski je ratni brod u uobičajenoj pomorskoj proceduri stavio 'Mirnu' pod svoju kontrolu i otpratio u luku Surrobaya (5 dana navigacije).

Brodarski je agent u luci Surabaya dostavio potrebne papire i započela je procedura provjere valjanosti dokumenata", navodi se u priopćenju.

Lošinjska plovidba - Brodarstvo nadalje naglašava kako "sve navedeno smatra pomorskim birokratskim problemom, uz vjerojatni nemar i zaboravnost agenta broda i stranog unajmitelja, u čijoj su obvezi ishodovanja svih potrebnih dozvola.

Očito je da se 'Mirna' ni kriva ni dužna našla u fokusu vijesti novinskih agencija, a nadamo se da će dovršetkom provjere dokumenata nastaviti put prema nalogu unajmitelja - Admiral Shippinga (Kuala Lumpur)", stoji na kraju priopćenja što ga je potpisao direktor Lošinjske plovidbe - Brodarstvo d.d. Zlatko Moković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙