FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIHVAĆEN PROGRAM OBNOVE FLOTE JADROLINIJE

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Skupština Jadrolinije, koju čineministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i ministarfinancija Ivan Šuker, prihvatila je na današnjoj sjednici Programobnove flote Jadrolinije za razdoblje od 2004. do 2008. godine,priopćeno je iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Skupština Jadrolinije, koju čine ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i ministar financija Ivan Šuker, prihvatila je na današnjoj sjednici Program obnove flote Jadrolinije za razdoblje od 2004. do 2008. godine, priopćeno je iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Riječ je o programu teškom 114,2 milijuna eura koji obuhvaća nabavu devet novih brodova izgrađenih u domaćim brodogradilištima i jednog plovnog broda koji je uoči ove sezone Jadrolinija kupila u Španjolskoj te plovi na međunarodnoj liniji Zadar - Ancona.

Realizacijom tog programa flota nacionalnog brodara bit će pomlađena na 19 godina, za razliku od današnjih 27, koliko iznosi prosječna starost Jadrolinijine flote. Također, tim bi se programom povećala nosivost flote Jadrolinije za 16 posto.

Direktor Jadrolinije Slavko Lončar upoznao je skupštinu Jadrolinije s namjerom nabave još dvaju brzih brodova većeg kapaciteta i izgradnje broda za otvoreno more (udaljene otoke).

Skupština Jadrolinije prihvatila je na današnjoj sjednici izvješće o poslovanju nacionalnog brodara za 2003. godinu, izvješće Nadzornog odbora i revizorsko izvješće te je uspješno ocijenila ovogodišnju rekordnu godinu, u čijih je prvih osam mjeseci Jadrolinija dosad prevezla sedam posto više vozila i šest posto više putnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙