FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Eko-Etno Hrvatska" na ZV-u od 14. do 19. rujna

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Izložba proizvoda i usluga ruralnihpodručja "Eko-Etno Hrvatska" održat će se ove godine drugi puta usklopu Jesenskog međunarodnog Zagrebačkog velesajma (JMZV) od 14. do19. rujna, a na 3.500 metara četvornih predstavit će se oko 350izlagača iz 10 hrvatskih županija te Slovenije.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Izložba proizvoda i usluga ruralnih područja "Eko-Etno Hrvatska" održat će se ove godine drugi puta u sklopu Jesenskog međunarodnog Zagrebačkog velesajma (JMZV) od 14. do 19. rujna, a na 3.500 metara četvornih predstavit će se oko 350 izlagača iz 10 hrvatskih županija te Slovenije.

Program te jedinstvene manifestacije koji popularizira zaštitu i razvoj ruralnih krajeva najavljen je na današnjoj konferenciji za novinare na Zagrebačkom velesajmu, koji je sa Hrvatskim farmerom d.d. i organizator.

Predsjednica Uprave Hrvatskog farmera Dijana Katica naglasila je ovogodišnje povećanje i broja izlagača i površine izložbe što, kako kaže, pokazuje porast zanimanja za problematiku ruralnih krajeva. Uz stručni popratni program, među kojim je Katica izdvojila konferenciju o održivom razvitku ruralnog prostora (14. rujna), izložba "Eko-Etno Hrvatska" ponudit će i brojne izložbe (zlatoveza, suvenira, zaštićenih prirodnih područja i druge) te zabavni program za posjetitelje. Posebna će pažnja, kaže, biti posvećena tradicijskim djelatnostima i starim zanatima s ciljem promoviranja vrijednosti običaja u tim krajevima, koji su i dobra osnova za razvoj kontinentalnog i seoskog turizma.

Za iduću godinu Katica je najavila i mogućnost organiziranja samostalne međunarodne izložbe-sajma "Eko-Etno-Expo", za koju, kaže, već imaju potporu resornog ministarstva i brojnih udruga.

Pomoćnik ministra poljoprivrede iz ove godine osnovane Uprave za održivi razvitak seoskog prostora Srećko Selanac istaknuo je pak da Ministarstvo u svom radu, i u sklopu priprema za ulazak u EU, sve više prostora daje ruralnoj problematici. Cilj je, kaže, postići smanjenje "odljeva" stanovništva iz ruralnih u urbane sredine, kao i povratak u ruralne krajeve, jer oni pružaju dosta mogućnosti za kvalitetni život i bez bavljenja isključivo poljoprivredom. Ipak, dodao je i da Hrvatska ima odlične perspektive za razvoj ekološke poljoprivrede te da u budućnosti očekuje i više od sadašnjih 164 registriranih takvih proizvođača.

Pokrovitelji ovogodišnje izložbe "Eko-Etno Hrvatska" su tri ministarstva (poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva; mora, turizma, prometa i razvitka te gospodarstva, rada i poduzetništva), a svojim će proizvodima i iskustvima biti zastupljeni i Slovenci, čije je Ministarstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dalo podršku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙