FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za utorak, 7. rujna

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 7. rujna.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 7. rujna.

ZAGREB - Tvrtka Hrvatski farmer na konferenciji za novinare predstavit će 2. izložbu proizvoda i usluga ruralnih područja "Eko-etno Hrvatska", koja će održavati u sklopu Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma od 14. do 19. rujna. U sklopu izložbe nastupit će 10 županija, nekoliko općina, te pojedinih slovenskih ruralnih područja, koji će predstaviti svoje autohtone proizvode poput hrane, pića i izvorne narodne glazbe. Također će biti promoviran i suvenir manifestacije (11,00 sati, Klub izlagača Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

OSIJEK - Predstavnici Obrtničke komore Osječko-baranjske županije na konferenciji za novinare izvijestit će o stajalištu Ceha prijevoznika Hrvatske obrtničke komore, a vezano za naredbu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka o ograničenju prometa na državnoj cesti D2, odnosno Podravkoj magistrali. Posebno će biti riječi o problemima koje zbog te naredbe imaju obrtnici prijevoznici Osječko-baranjske županije. Prema naredbi, od 1. rujna na Podravskoj magistrali ne mogu prometovati teretna vozila u tranzitu - teretni automobili sa ili bez prikolice čija dopuštena masa prelazi 7,5 tona, te vozila koja su sama ili s priključnim vozilima duža od 14 metara (10,00 sati, Obrtnička komora Osijek, šetalište kadrinala F. Šepera 1D).

ZAGREB - Pod sloganom "Pravo na čašu vina", Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Zagreb i Udruženje ugostitelja Grada Zagreba organizira potpisivanje prosvjedne peticije protiv odredbe o 0,0 promila alkohola u krvi tijekom vožnje (12,00 sati, Trg Bana Jelačića).

OSIJEK - U Tvornici šećera Osijek potpaljivanjem vapnenih peći počet će 98 kampanja, ili prerada šećerne repe u toj šećerani (11,00 sati, Tvornica šećera Osijek, Frankopanska 99).

ZAGREB - Predstavnici tvrtke IskonInternet na konferenciji za novinare predstavit će svoju novu uslugu Iskon DSL (10,30 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Hrvatsku je u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci posjetilo 5,15 milijuna turista ili 6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pri čemu je ostvareno 24,67 milijuna noćenja ili 1 posto više, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Porasti, od 12 posto u dolascima turista i 3 posto u noćenjima, zabilježeni su i u ovogodišnjem srpnju u odnosu na prošlogodišnji.

ZAGREB - Tijekom ove godine nekoliko je vodećih hrvatskih tvrtki, poput Plive, Podravke, Agrokora i Atlantic Grupe, izdalo vlastite, korporativne obveznice. Nova mogućnost financiranja korporacija rezultirala je i razvojem domaćeg tržišta korporativnih obveznica. Njega danas čine šest euro i jedna kunska obveznica, a njihova je ukupna vrijednost 376 milijuna eura i 150 milijuna kuna. No, njima se još uvijek ostvaruje tek oko 2 posto prometa na hrvatskom dužničkom tržištu, na kojem prevladavaju državne obveznice.

ZAGREB - Hrvatske leasing tvrtke, njih jedanaest, u prvom je polugodištu ove godine imalo sklopljena 16.473 ugovora, čija je vrijednost veća od 543,7 milijuna eura odnosno četiri milijarde kuna. To je 30 posto više nego u istom lanjskom razdoblju i gotovo 70 posto ukupne vrijednosti svih lanjskih leasing ugovora, objavljeno je u posebnom prilogu mjesečnika Banka posvećenog leasing industriji u Hrvatskoj.

Najveći dio vrijednosti leasing ugovora otpada na automobile, odnosno 305,43 milijuna eura, a sklopljena je ukupno 14.639 takvih ugovora. Slijedi leasing nekretnina, koji je u prvih šest mjeseci ove godine kroz 100 ugovora bio vrijedan oko 137,5 milijuna eura.

Ukupan portfelj leasing društava u Hrvatskoj iznosi 1,6 milijardi eura odnosno više od 11,8 milijardi kuna, navodi Banka.

ZAGREB - Ukupni finalni utrošak energije i goriva u industriji u drugom je tromjesečju ove godine manji za 0,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Državni zavod za statistiku.

Prema područjima Nacionalne klasifikacije djelatnosti, u spomenutom je razdoblju utrošak energije u rudarstvu i vađenju smanjen za 3,4 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 23,3 posto, dok je u prerađivačkoj industriji povećan za 2,1 posto.

ZAGREB - Društva Koncerna Končar u prvih su šest mjeseci ove godine ostvarila prihod od prodaje proizvoda i usluga u iznosu od 790,2 milijuna kuna, od čega je na domaćem tržištu ostvareno 485,1 milijun kuna, a u izvozu 305,1 milijun kuna.

Istodobno, u prvih šest mjeseci ove godine ugovoreno je novih poslova u iznosu od 850,3 milijuna kuna, objavljeno je iz Končara. Od ukupnog iznosa prodaje u prvom polugodištu 39 posto odnosi se na izvoz, koji je u odnosu na isto lanjsko razdoblje povećan za tri posto.

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙