FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELA "ILOČKA BERBA GROŽĐA"

ILOK, , 3. rujna 2004. (Hina) - Tradicionalna gospodarska i kulturnamanifestacija "Iločka berba grožđa" počela je danas starimvinogradarskim običajem čuvanja grožđa u zrenju - "pudarinom".
ILOK, , 3. rujna 2004. (Hina) - Tradicionalna gospodarska i kulturna manifestacija "Iločka berba grožđa" počela je danas starim vinogradarskim običajem čuvanja grožđa u zrenju - "pudarinom".

Običaj u srijemskom vinogorju je da se u vrijeme zrenja grožđa, prije njegove berbe, vinogradari okupljaju u vinogradima te uz jelo i piće proslavljaju skori početak berbe grožđa.

Na iločkom području pod vinogradima je oko 750 hektara, od toga oko 270 hektara je u vlasništvu "Iločkih podruma" i kooperanata te tvrtke.

U okviru 37. Iločke berbe grožđa koja se održava do 19. rujna danas su počele i "prve dječje jeseni osoba s invaliditetom", u organizaciji iločke podružnice Udruge Div iz Vukovara.

Tijekom trajanja manifestacije u Iloku će se održati vinarski susreti Slavonije i Baranje te više drugih folklornih i kulturnih sadržaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙