FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GLAVNI DIREKTOR FAO-A U POSJETU HRVATSKOJ

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Glavni direktor Organizacije zaprehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) Jacques Diouf, kojiće od 26. do 27. kolovoza boraviti u službenom posjetu Hrvatskoj,razgovarat će s hrvatskim dužnosnicima o prehrambenoj sigurnosti ipoljoprivrednom razvoju te učinkovitosti provedbe FAO projekatatehničke pomoći u Hrvatskoj.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Glavni direktor Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) Jacques Diouf, koji će od 26. do 27. kolovoza boraviti u službenom posjetu Hrvatskoj, razgovarat će s hrvatskim dužnosnicima o prehrambenoj sigurnosti i poljoprivrednom razvoju te učinkovitosti provedbe FAO projekata tehničke pomoći u Hrvatskoj.

Razgovarat će se o suradnji između FAO i Hrvatske na bilateralnoj i multilateralnoj razini kao i o učvršćivanju odnosa na regionalnoj razini, izvijestili su danas iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

To je ministarstvo zaduženo za suradnju s FAO-om te je u svom radu pratilo aktivnosti vezane za poljoprivredni sektor, definiranje strategije razvoja te na institucionalnu i infrastrukturnu izgradnju hrvatske poljoprivrede.

Tehnički konzultanti FAO-a sudjelovali su u provedbi i drugih međunarodnih projekata, koje je Ministarstvo poljoprivrede provodilo u suradnji sa Svjetskom bankom te Europskom bankom za obnovu i razvoj. Iz te suradnje, podsjetili su iz Ministarstva, proizašlo je niz projekata, poput projekta tehničke pomoći izrade "Strategije ruralnog razvitka", koji je dovršen u proljeće ove godine, a čija je vrijednost 211.500 američkih dolara.

Trenutačno je u fazi implementacije projekt uspostave "sustava ekološke proizvodnje i postupaka označavanja i certificiranja različitih prehrambenih proizvoda", vrijedan 397.000 dolara, koji će doprinjeti razvoju ekološke proizvodnje te proizvoda zaštićenog zemljopisnog podrijetla. Opći cilj toga projekta jest povećanje ruralnih prihoda i sigurnosti prehrane kroz raznoliku proizvodnju i poseban marketing visokovrijednih i visokokvalitetnih proizvoda dobivenih proizvodnjom koja štiti okoliš, naglašavaju iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙