FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ:zadnje ovogodišnje vožnje vlakova Karlek i Gubec; Potepuhom u Vrbovec

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Izletnički vlakovi Hrvatskihželjeznica (HŽ) "Karlek" i "Gubec express" ovaj će vikend zadnji putove godine voziti izletnike u Ogulin i Stubičke Toplice, dok će vlak"Potepuh" u nedjelju, 29. kolovoza, voziti u Vrbovec na manifestaciju"Kaj su jeli naši stari", izvijestili su iz HŽ-a.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Izletnički vlakovi Hrvatskih željeznica (HŽ) "Karlek" i "Gubec express" ovaj će vikend zadnji put ove godine voziti izletnike u Ogulin i Stubičke Toplice, dok će vlak "Potepuh" u nedjelju, 29. kolovoza, voziti u Vrbovec na manifestaciju "Kaj su jeli naši stari", izvijestili su iz HŽ-a.

Izletničke vlakove HŽ već nekoliko godina organizira u suradnji s turističkim zajednicama i turističkim tvrtkama navedenih mjesta, a koje izletnicima uz mogućnost kupanja nude i razgledavanje mjesta, izlete, planinarenje i drugo.

Zadnji ovogodišnji "Karlek" (kapaciteta 260 mjesta), koji izletnike vozi u ogulinski kraj, kreće u subotu, 28. kolovoza. Od 12. lipnja kada je počeo s vožnjom, svake je subote prevezao ukupno oko 800 izletnika. U odnosu na prošlu godini to je oko 50 posto manje putnika, čemu je, kako pojašnjavaju iz HŽ-a, vjerojatno pridonijelo i loše, kišno vrijeme tijekom nekoliko uzastopnih lipanjskih i srpanjskih vikenda.

Sličan pad prometa ove godine bilježi i vlak "Gubec express", koji je od 10. srpnja prevezao oko 400 izletnika na kupanje u Stubičke Toplice. Na svoju zadnju ovogodišnju vožnju taj vlak također kreće u subotu, 28. kolovoza, pri čemu iz HŽ-a posebno napominju da je u cijenu karte uključena i ulaznica za bazen te bon za ručak po sniženoj cijeni u objektima Hotelsko-turističkog poduzeća "Matija Gubec" u Stubičkim Toplicama.

"Potepuh" je poseban vlak HŽ-a sa 232 mjesta, kojim se zainteresirani u nedjelju, 29. kolovoza, mogu povesti u Vrbovec na 24. turističko-kulinarsku manifestaciju "Kaj su jeli naši stari". U sklopu te manifestacije, koja se ove godine održava od petka 27. do nedjelje 29. kolovoza pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙