FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOLAR OSLABIO PRED NOVE POKAZATELJE O BDP-U

LONDON, 27. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Dolar je danas neštooslabio na svjetskim deviznim tržištima, spustivši se ispod nedavnozabilježene najviše razine u zadnja tri tjedna prema euru i švicarskomfranku, kako su se ulagači držali na većem oprezu pred novegospodarske pokazatelje i govor čelnika središnje američke banke Fed.
LONDON, 27. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Dolar je danas nešto oslabio na svjetskim deviznim tržištima, spustivši se ispod nedavno zabilježene najviše razine u zadnja tri tjedna prema euru i švicarskom franku, kako su se ulagači držali na većem oprezu pred nove gospodarske pokazatelje i govor čelnika središnje američke banke Fed.

Dolar je oslabio 0,2 posto prema euru, koji trenutno iznosi 1,2082 dolara, a spustio se blago i prema franku, na 1,2752 franaka. Oslabio je i nekih 0,5 posto prema jenu te trenutno iznosi 109,61 jen.

"Na tržištu vlada uznemirenost pred najnoviji podatak o gospodarskom rastu u SAD-u, posebice jer se očekuje njegovo revidiranje naniže", kazao je Mitul Kotecha, valutni analitičar u Calyonu.

Tržišta s nestrpljenjem iščekuje i današnji govor Alana Greenspana, čelnika Fed-a, da vide hoće li on zadržati svoje optimistične prognoze za američko gospodarstvo nakon niza mješovitih podataka i viših cijena nafte.

Jačanju jena, s druge strane, pomogao je daljnji rast cijena dionica na japanskom tržištu, podržan nedavnim slabljenjem cijena nafte na svjetskom tržištu. Iako je barel danas nešto poskupio trgovci su, čini se, uvjereni u nastavak slabljenja cijena. A ulagači su zanemarili i najnoviji podatak o rastu broja nezaposlenih u Japanu, gdje je stopa nezaposlenosti dosegnula 4,9 posto u srpnju, nakon 4,6 posto u mjesecu ranije.

Jen je u takvim okolnostima danas ojačao nekih 0,3 posto i prema euru, koji trenutno iznosi 132,44 jena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙