FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski SABOR S ELEKTRONIČkIM GLASOVANJEM, BEZ MOBITELA, a V. Pusić predlaže i FITNESS

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Jesensko zasjedanje Hrvatskog saboratrebalo bi, prema današnjim najavama početi s tri novosti - napokon bitrebalo proraditi dugo najavljivano elektroničko glasovanje, zavrijeme zasjedanja zastupnici bi morali ugasiti mobitele, a u stankamabi se opuštali fitnessom.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora trebalo bi, prema današnjim najavama početi s tri novosti - napokon bi trebalo proraditi dugo najavljivano elektroničko glasovanje, za vrijeme zasjedanja zastupnici bi morali ugasiti mobitele, a u stankama bi se opuštali fitnessom.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i saborska tehnička ekipa pred novinarima su danas u Sabornici demonstrirali novi sustav elektroničkog glasovanja koji je, rekao je Šeks, spreman za funkciju.

Taj bi sustav, u skladu sa zaključcima predsjedništva Sabora još iz prošlog mandata, trebao osigurati da se uz elektronički zapis na "plazmama" precizno odmah vide imena i prezimena zastupnika i kako su glasovali - za, protiv, suzdržano.

Na postavljenim ekranima u sabornici, u tri kolone, u tri boje - crvena (protiv), zelena (za) i žuta (suzdržani), novinari su vidjeli kako elektronički sustav glasovanja funkcionira.

Šeks je rekao i kako su danas na Predsjedništvu Hrvatskog sabora ponovno osnažili, potvrdili i dobili pristanak svih parlamentarnih klubova da se zastupnici drže odluke prema kojoj u Sabornici, za vrijeme zasjedanja, nije dopuštena uporaba mobitela jer to stvara niz problema tehničke naravi.

Šeks je rekao kako s velikom simpatijom prihvaća ideju potpredsjednice Hrvatskog sabora i HNS-ove zastupnice Vesne Pusić da se u saborskoj zgradi pokuša pronaći prostor i organizira fitness.

Predsjedništvo je tu ideju potpredsjednice Pusić razmotrilo s dužnom pažnjom i dalo naputak stručnim saborskim službama i tajništvu da izvide mogućnost za organizaciju fitnessa.

Fitness je korisna stvar i svima bi nam koristio , odgovorio je uz smiješak Šeks novinaru koji ga je pitao što osobno misli o toj ideji. Upitao je novinara, ima li još neko ozbiljno pitanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙