FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEKS PISAO BRITANSKIM KOLEGAMA POVODOM BRITANSKE RATIFIKACIJE SSP-A HRVATSKE I EU-A

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks uputio je predsjedniku Gornjeg doma britanskog parlamenta lorduFalconeru od Thorotona i predsjedniku Zastupničkog doma Michaelu J.Martinu pismo u kojem izražava zadovoljstvo dovršetkom procesaratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Hrvatske sEuropskom unijom u oba doma britanskog parlamenta, priopćio je u petakHrvatski sabor.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je predsjedniku Gornjeg doma britanskog parlamenta lordu Falconeru od Thorotona i predsjedniku Zastupničkog doma Michaelu J. Martinu pismo u kojem izražava zadovoljstvo dovršetkom procesa ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Hrvatske s Europskom unijom u oba doma britanskog parlamenta, priopćio je u petak Hrvatski sabor.

U pismu se nadalje ističe kako potvrda sporazuma predstavlja jasan primjer odnosa u usponu između dvije zemlje, kao i dobar temelj za dodatno intenziviranje suradnje između dvaju parlamenata, priopćeno je.

Predsjednik Šeks podsjeća kako je Hrvatska, nakon dobivanja statusa kandidata za članstvo 18. lipnja ove godine i određivanja termina početkom pregovora između RH i EU za početak 2005. godine, ušla u novu fazu odnosa s Europskom unijom.

S tim u svezi, odluka britanskog parlamenta predstavlja dodatni poticaj Hrvatskoj na putu prema konačnom punopravnom članstvu u Europskoj uniji, priopćeno je iz Sabora.

U pismu se isto tako navodi da će Hrvatski sabor u razdoblju što slijedi i dodatno pojačati svoj rad na usklađivanju domaćeg zakonodavstva s acquis communautaireom te nastaviti provoditi sve ostale reformske aktivnosti potrebne za stjecanje punopravnog članstva u EU, priopćeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙