FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

APOSTOLSKI NUNCIJ U LUDBREGU

LUDBREG, 5. rujna 2004. (Hina) - Apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr.Francisco Javier Lozano, predvodio je danas svečano euharistijskoslavlje pred više tisuća vjernika u svetištu Predragocjene KrviKristove u Ludbregu.
LUDBREG, 5. rujna 2004. (Hina) - Apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Francisco Javier Lozano, predvodio je danas svečano euharistijsko slavlje pred više tisuća vjernika u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu.

Lozano je pozvao vjernike da "prodube i učvrste svoju vjeru iskustvom u Božjoj blizini". Euharistijsko slavlje održano je u zavjetnoj kapelici Hrvatskog sabora.

Ludbreg je poznato proštenište na čast Predragocjene Krvi Isusove, a povezano je uz čudesni događaj iz 1411. godine, kad je tijekom pretvorbe kruha i vina u pravo tijelo i pravu krv Isusov kalež doista sadržavao tekućinu koja je imala boju naravne i vidljive krvi.

Godina 1994. Hrvatski sabor je ispunio zavjet iz 1793. godine, kako bi se zaštitio narod od kuge, te je sagradio kapelu.

Obraćajući se nunciju i nazočnom mnoštvu predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je istaknuo kako je još 1940. godine gradnju kapele pokrenuo zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac.

Danas se u hrvatskom društvu nasuprot kulture života promiče kultura smrti, rekao je Šeks dodavši da "protiv te kuge današnjega doba treba djelovati savješću, kršćanskim i hrvatskim narodnim vrijednostima".

"Zato danas Hrvatski sabor treba obnoviti zavjet koji je davno položio", rekao je Šeks i dodao kako želi da današnje slavlje bude u duhu izvornih vrijednosti Katoličke crkve i temeljnih vrijednosti hrvatskog naroda.

Zahvaljujući uzvanicima i vjerničkom mnoštvu varaždinski biskup Marko Culej je pozvao Hrvatski sabor da ukine zakon koji omogućuje ubojstva nerođene djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙