FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

šeks: hdz možda bez svojeg kandidata za predsjednika

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks izjavio je kako postoji mogućnost da Hrvatskademokratska zajednica (HDZ) bude bez svojeg kandidata na predstojećimpredsjedničkim izborima, piše "Jutarnji list" u broju od petka.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je kako postoji mogućnost da Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) bude bez svojeg kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima, piše "Jutarnji list" u broju od petka.

Šeks je u intervjuu za "Jutarnji list" rekao da prilikom odlučivanja o predsjedničkom kandidatu treba procijeniti njegov mogući uspjeh ili neuspjeh jer bi se eventualni neuspjeh kandidata iza kojeg bi stajao HDZ mogao negativno odraziti i na položaj Vlade.

Ustvrdio je da su ovlasti predsjednika Republike vrlo striktno određene i ograničene te napomenuo da HDZ već ima dva čelna čovjeka u vlasti: predsjednika Vlade i predsjednika Hrvatskog sabora.

Šeks je također kazao da se HDZ mora rukovoditi i državnim, a ne samo stranačkim interesima kad se bude opredjeljivao o kandidatu, pa treba i znati odvagnuti što bi značilo za demokraciju u Hrvatskoj da uz predsjednika Vlade i Sabora dobije i predsjednika Republike. Pritom je naglasio da su tu važniji državni od uskostranačkih interesa.

Na pitanje bi li on pristao na predsjedničku kandidaturu Šeks je odgovorio da sve treba odvagnuti i razumno sagledati i dodao da bi stranka odluku o predsjedničkim izborima trebala donijeti tijekom rujna, prenosi "Jutarnji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙