FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

šeks: odluka o uklanjanju spomenika budaku i francetiću razborita i na ustavu utemeljena

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Vladina odluka o uklanjanjuspomenika Mili Budaku i Juri Francetiću je razborita i na Ustavuutemeljena, a hrvatskoj i međunarodnoj javnosti šalje jasnu inedvojbenu poruku da Vlada poštuje ustavni poredak RH, ocijenio jedanas predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Vladina odluka o uklanjanju spomenika Mili Budaku i Juri Francetiću je razborita i na Ustavu utemeljena, a hrvatskoj i međunarodnoj javnosti šalje jasnu i nedvojbenu poruku da Vlada poštuje ustavni poredak RH, ocijenio je danas predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Šeks je u izjavi za Hinu, podsjetio da je Vlada zadužila ministarstva pravosuđa i kulture da izrade nacrt zakona o spomeničkoj baštini, koji bi, na nacionalnoj i lokalnoj razini regulirao postavljanje spomenika i drugih obilježja.

Dodao je da bi taj zakon trebao regulirati sva obilježja na svim javnim prostorima, uključujući i imena ulica i trgova.

Podsjetio je da je Ministarstvo pravosuđa zaduženo da u roku od osam dana pripremi i Vladi dostavi nacrt izmjena i dopuna Kaznenog zakona, kojim će se zabraniti promicanje i veličanje svih totalitarnih ideologija, fašizma, nacizma, komunizma i drugih.

Kad se ti zakoni nađu u saborskoj proceduru, Sabor će ih raspraviti u primjerenom roku i odlučiti o njima, kazao je Šeks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙