FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU I COCA-COLA POSTIGLI NAPREDAK U PREGOVORIMA

BRUXELLES, 6. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Europska unija izvijestilaje danas da je postigla značajan napredak u rješavanju dugotrajnogslučaja zaštite slobodne tržišne utakmice s američkom kompanijom zaproizvodnju bezalkoholnih pića Coca-Colom.
BRUXELLES, 6. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Europska unija izvijestila je danas da je postigla značajan napredak u rješavanju dugotrajnog slučaja zaštite slobodne tržišne utakmice s američkom kompanijom za proizvodnju bezalkoholnih pića Coca-Colom.

"Kompanija Coca-Cola predložila je vrlo dobre mjere, koje se dotiču zabrinutosti klijenata i konkurenata", izjavio je glasnogovornik europskog povjerenstva za zaštitu tržišne utakmice Tilman Lueder. "To nam je temelj za poduzimanje prve runde tzv. neformalnih tržišnih testova. Još ništa nije finalizirano i upravo zato još konzultiramo tržište".

Coca-Cola je optužena da je navodno nudila poticaje maloprodajnim tvrtkama kako bi njezini proizvodi zauzvrat bili na istaknutim mjestima na policama trgovina. Slučaj je pokrenut nakon pritužbi PepsoCo-a tijekom 1990-tih.

Komisiji je sada Coca-Cola predložila da prekine s isplatom poticaja trgovcima na malo kad postignu određen volumen prodaje i njezin ciljani porast, te da ukine sve vrste rabata. Ukoliko postigne nagodbu s Komisijom u tom slučaju, kompanija će izbjeći godine parničenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙