FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER: OVE GODINE 21.000 MANJE NEZAPOSLENIH

SKOPLJE, 6. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanaderizjavio je za makedonski dnevnik "Utrinski vesnik", uoči svog posjetaMakedoniji u ponedjeljak, da će se ove godine broj nezaposlenih uHrvatskoj smanjiti za 21.000 u odnosu na isto razdoblje lani, kao i daće do 2007. Hrvatska biti spremna za članstvo u EU.
SKOPLJE, 6. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader izjavio je za makedonski dnevnik "Utrinski vesnik", uoči svog posjeta Makedoniji u ponedjeljak, da će se ove godine broj nezaposlenih u Hrvatskoj smanjiti za 21.000 u odnosu na isto razdoblje lani, kao i da će do 2007. Hrvatska biti spremna za članstvo u EU.

Na pitanje o razvoju gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta, premijer je istaknuo da Vlada ima program na osnovu kojega je izrađeno 477 projekata za mala i srednja poduzeća u svim dijelovima zemlje. Tim projektom će Vlada, kao partner lokalne samouprave, subvencionirati s 50 posto troškove za otvaranje ovih radnih mjesta.

Prema njegovim riječima, Hrvatska će do 2007. ispuniti sve institucionalne i zakonske preduvjete koje prethode članstvu, a sam datum ulaska ovisit će o odluci EU-a odnosno svih njenih članica.

Govoreći o pripremama za pregovore s Unijom, hrvatski premijer istaknuo je da će glavni pregovarački tim biti imenovan tijekom sljedećih 10 dana. Polazna točka je činjenica da će članstvo u EU Hrvatskoj donijeti niz prednosti, rekao je Sanader dodajući kako ne očekuje veće teškoće u pregovorima iako ima i pitanja kao što je poljoprivreda, koja traže veći angažman i napore.

Premijer Sanader najavio je za ponedjeljak i dolazak hrvatskih gospodarstvenika u Skoplje, a u pogledu odnosa s Makedonijom posebice je istaknuo važnost produbljivanja gospodarske suradnje kao i hrvatsko iskustvo na putu prema eurointegracijama koje će biti preneseno makedonskim dužnosnicima.

U svojim javnim nastupima na mnogim bilateralnim susretima i forumima u Europi često ističem da karta Europe ne može biti potpuna bez svih zemalja u regiji, rekao je Sanader, istaknuvši da Makedonija na svom putu u Europu može računati na potpunu podršku Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙