FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTRICA GRABAR-KITANOVIĆ U SLUŽBENOM POSJETU MAKEDONIJI

SKOPLJE, , 25. kolovoza 2004. (Hina) - Ministrica za europskeintegracije Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas boravi uslužbenom posjetu Makedniji.
SKOPLJE, , 25. kolovoza 2004. (Hina) - Ministrica za europske integracije Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas boravi u službenom posjetu Makedniji.

U Skoplju će je danas prijepodne primiti predsjednik Republike Makedonije Branko Crvenkovski, premijer Hari Kostov, a razgovarat će i s potpredsjednicom Vlade Radmilom Šekerinskom odgovornom za eurointegracije i ministricom vanjskih poslova Ilinkom Mitrevom. Kako se očekuje tema razgovora bit će razmjena iskustava na putu k pridruživanju Europskoj uniji te suradnja između dviju država u okviru regionalne suradnje.

Za Makedoniju je posebno zanimljivo dosadašnje hrvatsko iskustvo eurointegracija jer Makedonija, kako je najavljeno u Skoplju, očekuje da sredinom rujna dobije upitnik iz Bruxellesa na koji mora odgovoriti do početka iduće godine.

Hrvatska ministrica Kolinda Grabar-Kitanović zajedno s potpredsjednicom Vlade Makedonije Radmilom Šekerinskom poslije podne će otputovati u Ohrid na redovite konzultacije MEI-ja i Sektora za europske integracije Makedonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙