FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MLADI MAKEDONSKI POLIGLOT GOVORI JEZIK IZ "GOSPODARA PRSTENOVA"

SKOPLJE, 1. rujna 2004. (Hina) - Maturant Kire Angelov iz Velesaproglašen je za najmlađeg poliglota u Makedoniji, ali on nije samodobar poznavalac 6 stranih jezika već i izmišljenog jezika iz filma"Gospodar prstenova", piše u ponedjeljak makedonski dnevni list"Utrinski vesnik".
SKOPLJE, 1. rujna 2004. (Hina) - Maturant Kire Angelov iz Velesa proglašen je za najmlađeg poliglota u Makedoniji, ali on nije samo dobar poznavalac 6 stranih jezika već i izmišljenog jezika iz filma "Gospodar prstenova", piše u ponedjeljak makedonski dnevni list "Utrinski vesnik".

"Kvenija je jedan od 12 jezika koje je izmislio autor ovog filma i za njega sam se odlučio jer je osnova za ostale izmišljene jezike", kaže Angelov i tvrdi da je izmislio i svoj jezik koji se zove sinioier - što znači svjetlost.

Trenutno izrađuje zemljopisnu mapu Saladriona, svog izmišljenog svijeta i svoje drvo izmišljenih jezika.

Poznavanje stranih jezika taj je maturant potvrdio na mnogim natjecanjima i prevođenjem stručne literature za strane institucije u Makedoniji, a zbog odličnog znanja engleskog jezika dobio je stipendiju za studij u Sjedinjenim Američkim Državama.

Međutim, njegovi roditelji misle da neće uspjeti poslati sina u Ameriku zbog materijalnog stanja jer su nezaposleni i žive od socijalne pomoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙