FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKOPLJE: OBILJEŽENA OBLJETNICA SMRTI MAJKE TEREZE

SKOPLJE, 5. rujna 2004. (Hina) - Riječima blažene Majke Tereza "Samoljubav može donijeti mir svijetu", danas u Skopju, njezinom rodnomgradu, obilježena je sedma obljetnica njezine smrti, a u središtugrada, na mjestu gdje je nekada bila katolička crkva, a sada spomeniki spomen soba velike misionarke, utemeljeno je svetište blažene MajkeTereze, koje je blagoslovio msgr. Ante Cirimotić.
SKOPLJE, 5. rujna 2004. (Hina) - Riječima blažene Majke Tereza "Samo ljubav može donijeti mir svijetu", danas u Skopju, njezinom rodnom gradu, obilježena je sedma obljetnica njezine smrti, a u središtu grada, na mjestu gdje je nekada bila katolička crkva, a sada spomenik i spomen soba velike misionarke, utemeljeno je svetište blažene Majke Tereze, koje je blagoslovio msgr. Ante Cirimotić.

"Blažena Majka Tereza živjela je za sreću beznadnih nesebično darujući im ljubav i liječeći im rane, što ju je dovelo na pijedestal najhumanijeg bića na svijetu. Kao njezini sugrađani odužit ćemo joj se samo ako slijedimo njen primjer", rekao je predsjednik Makedonske akademije znanosti i umjetnosti Cvetan Grozdanovski.

U glazbenom dijelu svečanosti, osim umjetnika iz Makedonije i Albanije, nastupila je i gošća iz Hrvatske Tereza Kesovija.

Nevladina organizacija koja njeguje uspomene na blaženu Majku Terezu, za potporu u svom radu posthumno je dodijelila priznanje pokojnom predsjedniku makedonije Borisu Trajkovskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙