FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSNOVAN ODBOR HUP-A ZA REGIONALNI RAZVOJ

RIJEKA, 2. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (hup)osnovala je danas u Rijeci svoj Odbor za regionalni razvoj.
RIJEKA, 2. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (hup) osnovala je danas u Rijeci svoj Odbor za regionalni razvoj.

Na konstituirajućoj sjednici bilo je nazočno 15 članova, predstavnika regija, a za predsjednika je izabran Juroslav Buljubašić, izvijestio je na konferenciji za novinstvo direktor HUP-a Bernard Jakelić. Dodao je da je odluka o utemeljenju odbora donijeta na skupštini HUP-a u svibnju ove godine.

Istićući da se Odbor osniva zbog težnje za decentralizacijom i potrebe za uravnoteženjem regionalnog razvoja, Jakelić je kazao da će se time intenzivirati suradnja s regionalnom i lokalnom samoupravom.

HUP će kroz Odbor pokušati korigirati neke negativnosti lokalne samouprave u odnosu na poduzetništvo te pomoći lokalnoj i regionalnoj samoupravi savjetima i iskustvom.

Predsjednik Odbora Buljubašić je naglasio da je jedan od ciljeva odbora povezivanje regija s Europom. Rekao je da se u EU otvaraju brojni fondovi za pomoć i zemljama kandidatima za ulazak u EU te da će HUP na ovaj način nastojati kanalizirati dio tih sredstava u našu zemlju.

U odboru je po pet uglednih poslodavaca iz triju regija - Istre i Kvarnera, Dalmacije i Slavonije.

Čelnici HUP-a danas su se sastali s predstavnicima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, a direktor Jakelić je pritom izrazio zadovoljstvo iskazanom kooperativnošću grada i županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙