FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: JORASOV "SKEČ" PONOVNO AKTUALIZIRA PITANJE HRVATSKO-SLOVENSKE GRANICE

ZAGREB, 24. kolovoza 2004. (Hina) - "Joras je uvjeren da Slovenija u21. stoljeću treba borce za granicu i da može na vrhuncu sezonestvarati kilometarske kolone na granici", bilježi mariborska "Večer".
ZAGREB, 24. kolovoza 2004. (Hina) - "Joras je uvjeren da Slovenija u 21. stoljeću treba borce za granicu i da može na vrhuncu sezone stvarati kilometarske kolone na granici", bilježi mariborska "Večer".

"Da Hrvatska neće samo tako zaboraviti na incident dokazuje i izjava hrvatskog predsjednika Mesića da je kopnena granica definitivno riješena, a morska nije. Ako je granica između Slovenije i Hrvatske onakva kakvom je opisuje Mesić, onda mu treba reći da je takva prema sporazumu Drnovšek-Račan. A taj sporazum sasvim precizno određuje i granicu na moru", tvrdi "Večer".

Ako sporazum Drnovšek-Račan ne vrijedi, onda je to, upozorava mariborski list, u najboljem slučaju bježanje od realnosti, a u najgorem "signal za novi pogranični skeč određenih redikula koji tamo gdje granice nema sami crtaju svoje granice".

"A od skeča do tragedije na Balkanu nije daleko. Osim toga, napomena da Joras može prodati svoju kuću ako mu nešto nije pravo daleko je od prijateljskog i dobrosusjedskog duha koji navodno vlada među državama čije su oči uperene u europsku budućnost", zaključuje "Večer".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙