FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIŠTINA: KONTAKTNA SKUPINA POZIVA NA PROVEDBU STANDARDA ZA KOSOVO

PRIŠTINA: KONTAKTNA SKUPINA POZIVA NA PROVEDBU STANDARDA ZA KOSOVOPRIŠTINA,2.rujna.2004(Hina) - Kontaktna Skupina za podršku Kosovu,sastavljena od međunarodnih predstavnika, pozvala je u četvrtak naprovedbu standarda za Kosovo, a Srbe da sudjeluju na predstojećimizborima za kosovsku skupštinu.
PRIŠTINA,2.rujna.2004(Hina) - Kontaktna Skupina za podršku Kosovu, sastavljena od međunarodnih predstavnika, pozvala je u četvrtak na provedbu standarda za Kosovo, a Srbe da sudjeluju na predstojećim izborima za kosovsku skupštinu.

Nakon sastanka u Uredu SAD-a u Prištini, s predstavnicima UNMIK-a, KFOR-a, kosovskih institucija i političkih stranaka, Kontaktna skupina je ocijenila da je u provedbi standarda koje je međunarodna zajednica odredila za Kosovo postignut napredak, navodi se u priopćenju objavljenom u četvrtak uveče.

Posebno se ističe važnost koju međunarodna zajednica pridaje standardima za zaštitu manjina na Kosovu.

Kontaktna skupina je u priopćenju iskazala potporu novom civilnom upravitelju UN-a na Kosovu Sorenu Jessenu Petersenu i pozdravila novine koje je on unio u partnerske odnose između UNMIK-a i kosovskih institucija.

Kontaktna skupina ustrajava na izgradnji jednog multietničkog i demokratskoga društva na Kosovu, te poziva sve zajednice na Kosovu da 23. listopada izađu na izbore za kosovsku skupštinu, navodi se u priopćenju. Svi sudionici predizbornih aktivnosti pozivaju se na poštivanje zakona i demokratskog procesa te na sprječavanje političkog nasilja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙