FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danas ističe rok za otkup natječajne dokumentacije za mobilne koncesije

ZAGREB, 13. kolovoza 2004. (Hina) - Vijeće za telekomunikacije uponedjeljak će, kako se doznaje, izvijestiti o odazivu u postupkuotkupa natječajne dokumentacije za dodjelu koncesija u mobilnojtelefoniji druge i treće generacije (GSM/DCS 1800 i UMTS), a koja se,prema utvrđenom hodogramu za taj posao mogla otkupiti zaključno sdanašnjim danom.
ZAGREB, 13. kolovoza 2004. (Hina) - Vijeće za telekomunikacije u ponedjeljak će, kako se doznaje, izvijestiti o odazivu u postupku otkupa natječajne dokumentacije za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji druge i treće generacije (GSM/DCS 1800 i UMTS), a koja se, prema utvrđenom hodogramu za taj posao mogla otkupiti zaključno s današnjim danom.

Iako se danas nije moglo doznati koliko je natječajnih dokumentacija točno otkupljeno, kao ni imena svih eventualno zainteresiranih tvrtki, neslužbeno se doznaje da je otkupljeno "više" dokumentacija.

Dva postojeća hrvatska mobilna operatera, tvrtke HTmobile i VIPnet, potvrdile su da su otkupile natječajnu dokumentaciju, a VIPnet napominje da će, kada prouče dokumentaciju, odlučiti hoće li se javiti na natječaj ili ne.

Međunarodni javni natječaj za dodjelu triju koncesija u sustavu pokretne mreže druge generacije (GSM/DCS-1800) i triju koncesija u sustavu treće generacije mobilne telefonije (UMTS) Vijeće za telekomunikacije objavilo je 20. srpnja.

Konačni rok za podnošenje ponuda je 14. rujna, do 12 sati, kada će biti i otvorene.

Prema prije utvrđenom hodogramu (rokovima) za taj posao, svi su zainteresirani investitori do danas, 13. kolovoza, mogli otkupiti natječajnu dokumentaciju. Do 20. kolovoza je rok za njihova dodatna pitanja, odgovorit će im se do 30. kolovoza, nakon čega se ponude mogu dostaviti do 14. rujna.

Ponude će se razmatrati 14. listopada, kada bi se trebala donijeti i objaviti odluka o davanju koncesija. Po donošenju odluke sa potencijalnim koncesionarima će se potpisati ugovori.

Koncesije u sustavu pokretne mreže druge generacije (GSM/DCS-1800) daju se na razdoblje od 10 godina, u sustavu pokretne mreže treće generacije (UMTS) na 20 godina, kao i kombinirana koncesija.

Cijena za koncesiju druge generacije mobilne telefonije (GSM DCS 1800) je 105 milijuna kuna, za treću (UMTS) 132 milijuna kuna, a za kombiniranu (GSM i UMTS) 172 milijuna kuna).

Osim cijena za sve koncesijske naknade, od ukupno 516 milijuna kuna, očekuju se i dodatna ulaganja u infrastrukturu od oko 250 milijuna eura, kao i otvaranje novih radnih mjesta.

Natječaj provodi sadašnje Vijeće za telekomunikacije, a ako se u međuvremenu osnuje nova Hrvatske agencija za telekomunikacije i imenuju članovi novog Vijeća, natječaj će dovršiti oni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙