FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za ponedjeljak, 16. kolovoza

ZAGREB, 16. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 16. kolovoza.
ZAGREB, 16. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 16. kolovoza.

ZAGREB - Vijeće za telekomunikacije izvijestit će o odazivu u postupku otkupa natječajne dokumentacije za dodjelu koncesija u pokretnoj mreži druge i treće generacije (GSM/DCS 1800 i UMTS). Međunarodni javni natječaj za dodjelu triju koncesija u sustavu pokretne mreže druge generacije (GSM/DCS-1800) i triju koncesija u sustavu treće generacije mobilne telefonije (UMTS) Vijeće za telekomunikacije objavilo je 20. srpnja. Konačni rok za podnošenje ponuda je 14. rujna, do 12 sati, kada će ponude biti i otvorene. (13 sati, Vijeće, Jurišićeva 13).

ZAGREB - Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) bit će otvorene ponude na natječaj za kupnju 52,21 posto dionica poljoprivrednog kombinata Belje iz Darde te za stopostotni udjel osječkog IPK Croatia d.o.o. Natječaji za ta dva agrokombinata objavljena su u dnevnim tiskovinama 31. srpnja (za Belje) te 7. kolovoza (za IPK Croatia), a oba se kombinata ponuđena za jednu kunu.

Uz ponuđeni dionički udjel od 52,21 posto u Belju za jednu kunu, od potencijalnih se ponuditelja natječajem tražila i obveza ulaganja od minimalno 250 milijuna kuna u iduće dvije godine kroz dokapitalizaciju, zadržavanje sadašnjih 2.166 zaposlenih najmanje jednu godinu, programa ulaganja te petogodišnji poslovni plan. Natječaj precizira i uvjete podmirenja obveza prema državnim vjerovnicima, odnosno otpis tih obveza, za koje je predviđen diskont od 99,99 posto za jednokratnu uplatu u roku mjesec dana. Krajem lipnja obveze Belja prema državnim su vjerovnicima iznosile 156 milijuna kuna, a uvećano za ugovorne i zakonske kamate na koje će se obračunavati, diskont ne smije preći iznos od 170 milijuna kuna.

Dva poslovna udjela u osječkom IPK Croatia d.o.o., koji čine stopostotni udjel, također je natječajem ponuđen za jednu kunu, ali uz uvjete preuzimanja i namirenja obveza prema HFP-u i ostalim državnim vjerovnicima, kao i prema svim ostalim vjerovnicima te 150 zaposlenih radnika. Prema podacima iz javnog poziva, krajem ožujka ove godine ukupne obveze IPK Croatia iznosile su 50,43 milijuna kuna (14 sati, HFP, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - Cjevovodni transport nafte u Hrvatskoj u drugom tromjesečju ove godine smanjio se za za 13,6 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, dok je transport plina porastao za 33,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi protekloga tjedna ostvareno 355 milijuna kuna prometa, od čega najviše, 304 milijuna kuna, se odnosi na institucionalni promet, 38 milijuna kuna na redovni te 12 milijuna kuna na prijavljeni promet. Indeks burze Crobex zadnjega dana prošlog tjedna smanjen je 0,18 posto, na 1.182,8 bodova, odok je obveznički indeks Crobis povećan 0,61 posto, na 101,9969 bodova.

VARAŽDIN - Ukupan promet na Varaždinskoj burzi prošloga je tjedna iznosio 19,95 milijuna kuna, pri čemu je indeks burze VIN povećam 94 posto, na 938,8 bodova. Najveći promet, 11,85 milijuna kuna, ostvaren je u Kotaciji javnih dioničkih društava, dok je u kotaciji Slobodno tržište ostvareno nešto više od 8 milijuna kuna prometa, najviše trgovinom dionicama Ericsona Nikole Tesle - 7,2 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙