FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

bih: Eronet optužuje agenciju za komunikacije za sprječavanje razvoja

MOSTAR, 1. rujna 2004. (Hina) - Uprava tvrtke mobilne telefonije Eronetoptužila je u srijedu Regulacijsku agenciju za komunikacije (RAK) uBiH da svojim odlukama 'uništava tvrtku' (Eronet) i sprječava njezinrazvoj te onemogućava korisnicima mobilne telefonije dobivanje usluga.
MOSTAR, 1. rujna 2004. (Hina) - Uprava tvrtke mobilne telefonije Eronet optužila je u srijedu Regulacijsku agenciju za komunikacije (RAK) u BiH da svojim odlukama 'uništava tvrtku' (Eronet) i sprječava njezin razvoj te onemogućava korisnicima mobilne telefonije dobivanje usluga.

Od prosinca prošle godine RAK je zabranio Eronetu, koji je u 49-postotnom vlasništvu HT-a Zagreb, korištenje novog bloka brojeva koji počinju s numeracijom osam ističući da ta tvrtka nema valjanu dozvolu za rad zbog čega su, tvrde u Eronetu, oštećeni za najmanje 4 milijuna maraka jer su već potrošili dva paketa brojeva od po 100.000 koji počinju znamenkama 3 i 4.

"Razloga za to su odluke RAK-a. Tim odlukama (RAK-a) se uništava tvrtka, sprječava njezin razvoj i uskraćuje pravo korisnika mobilne telefonije", rekao je na konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik uprave Eroneta Božo Knežević.

U RAK-u su pak u srijedu rekli da ne žele komentirati stajališta Eroneta 'jer će odlukom RAK-a Hrvatski telekom iz Mostara biti nositelj treće GSM licence'.

Predsjednik Uprave Eroneta Božo Knežević je pak na to rekao kako njima nitko nije oduzeo dozvolu izdanu 1996. godine kada su postali prvi GSM operater u BiH. RAK međutim tu dozvolu ne priznaje iako ju je priznao federalni parlament 1998. godine.

Direktor RAK-a Kemal Huseinović je prošloga mjeseca odbacio i zahtjev direktora HT-a Mostar Stipe Prlića za dodjelom novog bloka od 100.000 brojeva. HT Mostar uputio je takav zahtjev s obzirom da je s Eronetom potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji. U odbijenici Prliću, direktor RAK-a Huseinović je odgovorio da 'agencija nije u mogućnosti udovoljiti dodjeli novog bloka brojeva u mobilnoj GSM mreži'. Huseinović je podsjetio Prlića na pravila prema kojima samo 'licencirani operateri mogu podnijeti zahtjev za dodjelu i rezervaciju blokova brojeva' ali i da HT Mostaru još nije izdana dozvola.

Član Uprave Igor Jurčić istaknuo je da je od prosinca prošle godine RAK onemogućio Eronetu sklapanje još najmanje 80.000 ugovora s korisnicima mobilne telefonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙