FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hrvatski sindikat telekomunikacija uputio pismo premijeru sanaderu

ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski sindikat telekomunikacija(HST) uputio je danas pismo predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu u kojem gaponovo upozoravaju na, kako navode, namjeru Uprave Hrvatskog telekoma(HT) da otkaže ugovore o radu za oko 700 radnika, a zbog čega ćesindikat organizirati prosvjede od 9. do 15. rujna u Zagrebu, Splitu,Osijeku i Rijeci.
ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski sindikat telekomunikacija (HST) uputio je danas pismo predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu u kojem ga ponovo upozoravaju na, kako navode, namjeru Uprave Hrvatskog telekoma (HT) da otkaže ugovore o radu za oko 700 radnika, a zbog čega će sindikat organizirati prosvjede od 9. do 15. rujna u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci.

Predsjednik HST-a Josip Pupić stoga traži hitan sastanak s premijerom budući da je, prema ocjeni sindikalaca, za otpuštanja radnika odgovorna i Vlada, koja kao institucija koja upravlja s 49 posto vlasništva u HT-u mora pokazati veću socijalnu osjetljivost za interes radnika u kompaniji koja ostvaruje enormnu dobit.

U pismu se ističe kako je Sindikat još u veljači upoznao Vladu s namjerom Uprave HT-a da otpusti 1.064 radnika, no Vlada se o tom pitanju do danas nije očitovala.

"Izostanak Vaše reakcije ohrabrio je Upravu HT-a koja priprema otkaze Ugovora o radu za oko 700 radnika, a to bi trebao biti samo početak jednog procesa, kojim Uprava HT-a po nalogu Deutsche telekoma želi smanjiti broj radnika u HT za još oko 4.000", navodi se u pismu premijeru Sanaderu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙