FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NESTLE RAZOČARAO TRŽIŠTA SVOJIM POSLOVNIM REZULTATIMA

ZUERICH, 18. kolovoza 2004. (Hina-Reuters) - Najveća svjetskaprehrambena industrija, švicarski Nestle i nadalje ostaje uz svojeranije procjene rasta poslovanja u ovoj godini, iako je danasizvijestio o privremenim polugodišnjim rezultatima koji su ispodočekivanja tržišta.
ZUERICH, 18. kolovoza 2004. (Hina-Reuters) - Najveća svjetska prehrambena industrija, švicarski Nestle i nadalje ostaje uz svoje ranije procjene rasta poslovanja u ovoj godini, iako je danas izvijestio o privremenim polugodišnjim rezultatima koji su ispod očekivanja tržišta.

Organski rast, koji predstavlja ključni indikator poslovanja Nestlea, u prvoj polovini godine iznosio je 4,4 posto, što je niže od lanjskih 5,3 posto te ciljanih između 5 i 6 posto za cijelu godinu.

Neto dobit u istom je razdoblju porasla na 2,84 milijarde franaka (2,28 milijardi eura), s lanjskih 2,8 milijardi franaka. To je ispod očekivanja analitičara koja su se kretala između 2,95 i 2,96 milijardi franaka. Prodaja je porasla 2,4 posto, na 42,5 milijardi franaka.

Iz te kompanije je objavljeno kako su bili suočeni s porastom troškova sirovina i pakiranja te hladnijim ljetom u zapadnoj Europi, koje je smanjilo prodaju, pogotovo sladoleda i vode. Poslovanje je trpjelo i zbog snažnog švicarskog franka, koji je umanjio konsolidiranu prodaju za 1,1 posto.

Cijene dionica te kompanije danas su na burzama potonule gotovo četiri posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙