FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHELL NAJAVIO VEĆA ULAGANJA U ISTRAŽIVANJA NAFTE U EUROPI

LONDON, 25. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Naftni div RoyalDutch/Shell najavio je danas da će ove godine povećati svoja kapitalnaulaganja radi oporavka poslovanja, pogođenog ranije ove godineskandalom zbog snižavanja njegovih dokazanih rezervi nafte i plina.
LONDON, 25. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Naftni div Royal Dutch/Shell najavio je danas da će ove godine povećati svoja kapitalna ulaganja radi oporavka poslovanja, pogođenog ranije ove godine skandalom zbog snižavanja njegovih dokazanih rezervi nafte i plina.

Iz Shella su objavili da su povećali kapitalna ulaganja u svojem europskom dijelu poslovanja na istraživanjima i proizvodnji za 150 milijuna, na 1,8 milijardu dolara.

Planirana potrošnja u tome području dio je ranije najavljenih prijedloga da njegova ukupna kapitalna ulaganja ove godine dosegnu između 14,5 i 15 milijardi dolara.

"Kroz te investicije Shell će osigurati rast istraživanja i proizvodnje na europskim morima, i to i s već postojećih i novih projekata, te mogućnost razvitka europskih energetskih izvora", stoji u priopćenju izvršnog direktora te korporacije Toma Bottsa.

Shell je pod pritiskom da ojača svoje rezerve nakon što je šokirao ulagače ove godine snižavajući količine dokazanih zaliha plina i nafte u pet navrata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙