FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TUŽITELJSTVO BIH POZVALO OSUMNJIČENE U SLUČAJU HERCEGOVAČKA BANKA

MOSTAR, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Šef posebnoga odjela TužiteljstvaBosne i Hercegovine za organizirani i gospodarski kriminal tekorupciju John McNair pozvao je preko njegovih odvjetnika IvanaAzinovića, bivšeg pomoćnika ministra obrane Federacije BiH, da dadeiskaz u svojstvu osumnjičenog za zloporabe u osnivanju i raduHercegovačke banke, potvrdila je u četvrtak odvjetnica NadaDalipagić.
MOSTAR, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Šef posebnoga odjela Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za organizirani i gospodarski kriminal te korupciju John McNair pozvao je preko njegovih odvjetnika Ivana Azinovića, bivšeg pomoćnika ministra obrane Federacije BiH, da dade iskaz u svojstvu osumnjičenog za zloporabe u osnivanju i radu Hercegovačke banke, potvrdila je u četvrtak odvjetnica Nada Dalipagić.

Prema medijskim navodima, Azinović, koji je u vremenu od 1998. do 2000. bio pomoćnik ministra obrane Federacije BiH za financije, nalazi se u Hrvatskoj gdje se sklonio nakon što je proglašen osumnjičenim u siječnju ove godine.

Dalipagić je odbila iznijeti druge pojedinosti o pozivu ističući da će o tome zajedno s kolegom Davorom Šilićem, koji također zastupa Azinovića, razgovarati s tužiteljem McNairom.

Bosanskohercegovačko izdanje zagrebačkog Večernjeg lista objavilo je u četvrtak kako je McNair isti zahtjev uputio odvjetnicima koji zastupaju generale Ljubu Ćesića Rojsa i Ivana Medića, također osumnjičenima za zloporabe u Hercegovačkoj banci.

Prema izmjenama bosanskohercegovačkog zakonodavstva protiv nedostupnih osoba ne može se podići optužnica, pa su mediji nagađali kako osumnjičeni pregovaraju o predaji.

Pred Sudom BiH zbog osnivanja i rada Hercegovačke banke podignuta je optužnica protiv bivšeg hrvatskog člana BiH Predsjedništva i predsjednika HDZ-a BiH Ante Jelavića, bivšeg ministra obrane Miroslava Prce i bivšeg direktora Hercegovina osiguranja Miroslava Rupčića, koji se nalaze u pritvoru do početka suđenja, te još protiv bivšeg direktora Hercegovačke banke Ivice Karlovića i mostarskog franjevca fra Ivana Ševe, koji će suđenje koje počinje potkraj rujna dočekati na slobodi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙