FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA-GOSPODARSTVO-ZA UTORAK, 24.KOLOVOZA

ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije informacijeza ponedjeljak, 23. kolovoza.
ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije informacije za ponedjeljak, 23. kolovoza.

RAB - Povjerenstvo Vlade za koordinaciju aktivnosti i praćenje pripreme turističke sezone 2004., pod predsjedanjem ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete, na sastanku na Rabu razmotrit će izvješća nadležnih ministarstava i drugih tijela o provedbi ovogodišnje turističke sezone (12 sati, hotel Padova).

RAB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i direktor Rapske plovidbe Dragan Andrić potpisat će Ugovor o potpori za gradnju novog trajekta rapskog brodara, kapaciteta 50 automobila i 270 putnika. U cijeni novogradnje od 3,95 milijuna eura 10 posto iznosa subvencionira Ministarstvo, koje je dosad za poticaje gradnje brodova za hrvatske brodare u domaćim brodogradilištima predvidjelo 54 milijuna kuna. Trajekt se gradi u brodogradilištu Viktor Lenac, a isporuka je predviđena za 1. lipanj 2005. (14 sati, hotel Padova).

ZAGREB - Certifikate za programska rješenja zaštićenog računalnog programa za ovlaštene mjenjače do sada je dobilo 20 pravnih osoba, ili obrta, najnoviji su podatci Hrvatske narodne banke. Izdavanje tih certifikata središnja je banka započela početkom lipnja, kada je certifikate dobilo 14 tvrtki, odnosno obrta, a u međuvremenu certifikate je dobilo njih još šest.

U HNB-u je u tijeku testiranje sljedećih 9 programskih rješenja prema ponudama pravnih osoba, odnosno tvrtki, izvijestila je HNB na svojim web stranicama.

ZAGREB - Na hrvatskom se tržištu u prvih šest ovogodišnjih mjeseci popilo više od 137,9 milijuna litara vode (mineralne i izvorske) ili 33 litre po stanovniku, od čega se 123,5 milijuna litara odnosilo na mineralne vode, a preostalih 14,4 milijuna litara na izvorsku i pakiranu vodu. To je 2 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su Gospodarskog interesnog udruženja proizvođača pića (GIUPP).

ZAGREB - U Hrvatskoj se u ovoj godini (prema stanju od 20. lipnja) kod pravnih osoba i njihovih dijelova očekuje ukupan prirod pšenice od 247.163 tona, što je za 42 posto više od prošlogodišnjeg ostvarenog priroda, objavio je Državni zavod za statistiku.

Očekuje se i povećanje ukupnog priroda ječma i to za 29 posto, na 48.871 tona te zobi za 82 posto, na 4.960 tona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙