FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI ČASNIK ZA VEZU S HAAGOM OBRATIT ĆE SE HRVATSKIM VLASTIMA ZBOG DOKUMENTACIJE

MOSTAR, 19. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski časnik iz BiH za vezu saHaaškim tribunalom Goran Mihaljević najavio je u četvrtak kako će se utraganje za dokumentacijom o ratnim aktivnostima HDZ BiH, HVO-a ibivše Herceg Bosne, a koju je nedavno zatražila glavna haaškatužiteljica Carla del Ponte, obratiti za pomoć i vlastima RepublikeHrvatske.
MOSTAR, 19. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski časnik iz BiH za vezu sa Haaškim tribunalom Goran Mihaljević najavio je u četvrtak kako će se u traganje za dokumentacijom o ratnim aktivnostima HDZ BiH, HVO-a i bivše Herceg Bosne, a koju je nedavno zatražila glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte, obratiti za pomoć i vlastima Republike Hrvatske.

"Ukoliko tu dokumentaciju ne pronađemo u idućih nekoliko dana na području Federacije BiH, obratit ćemo se Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske, Arhivu Republike Hrvatske i Uredu predsjednika Republike Hrvatske, jer mnogi ukazuju da bi se ta dokumentacija mogla nalaziti u Zagrebu", izjavio je za Hinu Mihaljević.

On je također rekao kako se obavljaju razgovori s više bivših čelnika Herceg Bosne radi prikupljanja informacija gdje bi se mogla nalaziti dokumentacija čije je dostavljanje Carla del Ponte zatražila najkasnije do 30. rujna ove godine.

Potkraj srpnja ove godine vlastima Federacije BiH, odnosno hrvatskim dužnosnicima u tijelima vlasti BiH, stigao je zahtjev Carle del Ponte za dostavljanje zapisnika sa sjednica HDZ BiH, Sabora Hrvatske zajednice Herceg Bosne te Zastupničkog doma i Vlade Hrvatske Republike Herceg Bosne u razdoblju od 1. travnja 1991. do 31. prosinca 1993. godine. Carla del Ponte je tom prilikom neizravno zaprijetila smjenama hrvatskih dužnosnika u BiH ukoliko ne dobije tu dokumentaciju, kao što je nedavno smijenjeno 59 dužnosnika Republike Srpske zbog nesuradnje sa Haaškim tribunalom i pomaganja u skrivanju Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Predsjednik HDZ BiH je nedavno izjavio kako bi problem moglo predstavljati što je dio dokumentacije, koju traži Carla del Ponte, uništen, premješten iz BiH ili je na drugi način nedostupan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙